Tončevljevo ministarstvo objavilo javni poziv za pomoć nerazvijenima

Vranje - Iz kabineta ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva objavljen je tekst javnog poziva za Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Sve informacije kao i obrasci prijave za Program 1 i Program 2 dostupne su na sajtu Kabineta ili ako kliknete OVDE.

Novica Tončev, ministar koji pokriva ovaj resor, izjavio je da ga "izuzetno raduje objavljivanje ovog konkursa".

- Na tome smo predstavnci mog kabineta i ja vredno radili kako bismo sve sproveli u što kraćem vremenskom roku - poručio je Tončev.

Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština jedan je od osnovnih ciljeva Vlade Srbije kako bi se kroz sistemsku podršku podstakao lokalni i regionalni razvoj na celoj teritoriji Srbije i omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, dodao je on.

- Pozvao bih opštine iz četvrte grupe stepena razvijenosti da prijave svoje projekte kako bi dobili finansijsku podršku koja im je neophodna da bi brzo i efikasno realizovali nove i završili neke stare planove i poduhvate.

Moj kabinet im stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške prilikom prijave.

Prioritet jeste bolji i kvaliteniji život svih građana i motivisanje mladih da nastave da žive i rade u mestu gde su rođeni, a upravo ovo predstavlja početni korak ka ostvarenju tog cilja – rekao je Tončev.

Programi imaju za cilj "podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenta, izgradnje i rekonstrukcije infrastrukturnih objekata od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine i opremanje objekata u svojini jedinica lokalne samouprave".

Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije, koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka, osmišljen je kako bi se omogućio brži razvoj opština.

Poziv je usmeren na realizaciju projekata u okviru Programa 1 i Programa 2.

Za Program 1 predviđena su sredstva u iznosu 70 miliona dinara dok su za Program 2 predviđena sredstva u iznosu 249,8 miliona dinara.

Tekst poziva objavljen je u Službenom glasniku RS broj 30 od 26. marta.

Rok za prijavu je dvadeset dana od objavljivanja, a krajnji rok za predaju dokumentacije je 15. april.

Najnovije vesti