Tončev zatražio uvid u tokove novca Fudbalskog saveza Srbije

Vranje - Zahtevam da se na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u utorak prezentuju podaci o primanjima čelnih ljudi - generalnog sekretara, selektora, sportskog direktora i svih ostalih članova Izvršnog odbora, izjavio je u ponedeljak član Izvršnog odbora saveza i nekadašnji predsednik FS Regiona istočne Srbije (RIS) Novica Tončev.

On je, uoči 27. sednice Skupštine FSS poslao dopis savezu, u kome je prezentovao svoja primanja koja je ostvarivao kao sportski funckioner u proteklom mandatu.

U tekstu tog pisma zatražio je da to isto učini i celokupno rukovodstvo, kao i da javnost dobije "precizan uvid u pojedinačne premije i troškove saveza na Svetskom prvenstvu u Kataru".

"Budući da se FSS delom finansira iz budžeta Republike Srbije, javnost u Srbiji ima pravo da zna tokove novca, da bude informisana o rešenjima, kao i tome da li su poštovane procedure kada je u pitanju Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Takođe, kao član Izvršnog odbora trebalo je da znam za odluke koje se donose i koji je iznos plata i premija u FSS.

Moj cilj jeste da srpska javnost, koja fudbal oduvek voli i ceni, bude ispoštovana istinom i činjenicama", precizirao je Tončev.

On je kazao da je svoja primanja već prezentovao savezu, u skladu sa dnevnim redom koji je predložen za skupštinsku sednicu (finansijsko poslovanje, sedma i osma tačku dnevnog reda).

Pojasnio je da je reč o primanjima koja je ostvarivao kao član Izvršnog odbora i predsednik Regiona istočne Srbije u proteklom mandatu.

Najnovije vesti