Tončev više nije na čelu FS RIS, postavljen privremeni organ

Vranje - Fudbalski savez Srbije (FSS) je na sednici Izvršnog odbora saveza imenovao privremeni organ za rukovođenje Fudbalskim savezom regiona Istočne Srbije (FS RIS) u kome više nema Novice Tončeva, dosadašnjeg predsednika.

Privremeni organ čine predsednik Zoran Ignjatović, potpredsednik Vladan Gašić iz Kruševca, i članovi Miloš Mitrović, Ivan Nikolić i Hadži Ivan Đorđević.

U fudbalskom svetu ocenjuje se da je cilj ovih poteza sprečavanja Tončeva da učestvuje na izborima u nacionalnoj kući fudbala, nakon što mu istekne suspenzija od devet meseci zabrane rada u fudbalu početkom avgusta.

Tončev je zbog pomenute suspenzije tužio FSS Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Sednicom IO FSS u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi predsedavao je Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS.

Na sednici je doneta odluka o rokovima za sprovođenje izbora na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije.

Izbori će trajati od 1. avgusta do 31. oktobra, dok će određeni izborni procesi početi već 18. jula, saopšteno je iz FSS.

"Izvršni odbor je uveo mere za primenu Statuta u Organizaciji fudbalskih sudija FSS i Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije.

Formirani su privremeni organi rukovođenja u ovim institucijama, čiji će primarni cilj biti da usklade propise i sprovedu izbore.

Na čelu Privremenog organa Sudijske organizacije nalazi se nekadašnji arbitar Dejan Delević, a članovi su Branko Pavlović (FS Vojvodine), Marko Popović (FS Beograda), Dejan Dimitrijević (FS Regiona zapdne Srbije) i Miloš Gagić (FS Regiona istočne Srbije).

Predsednik Privremenog organa za rukovođenje FS Regiona istočne Srbije biće Zoran Ignjatović, potpredsednik Vladan Gašić, a članovi su Miloš Mitrović, Ivan Nikolić i Hadži-Ivan Đorđević.

Imenovana je i nova Takmičarska komisija kojom će rukovoditi Igor Uljarević (predsednik FS KiM) u ulozi predsednika, dok su članovi komisije Rade Popović, Miroslav Stojanović, Miodrag Cvijić i Marko Osmajlić", navodi se u saopštenju.

FSS uputio je finansijsku pomoć Fudbalskom savezu Regiona Kosova i Metohije za edukaciji deset najperspektivnijih trenera sa te teritorije.

Najnovije vesti