Tončev: Svi u SPS-u da pokažu diplome

Poslednje izjave da nema fakultetsku diplomu, koje su se ovih dana pojavile na nekim društvenim mrežama, predsednik Skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik SPS-a u Narodnoj Skupštini Novica Tončev, demantovao je pokazavši diplomu Građevinskog fakulteta u Nišu, pišu Južne vesti.

Čak se pojavio na tom fakultetu da to, kako kaže, dokaže svima koji govore da je kupio diplomu, ali i predsedniku SPS-a Ivici Dačiću.

Poslednji put pre desetak dana je na Tviteru, kako kaže, neko objavio njegovu sliku uz tekst "Tončev lažni inženjer, lažni doktorant..."

Tončev ne želi "da mu se ime više provlači u tom kontekstu", a priznaje i da je ovaj potez "zbog izbora unutar partije".

- Sad su i unutarstranački izbori i ja hoću mom predsedniku Ivici Dačiću da kažem da svako ko hoće da se kandiduje za bilo koju poziciju u partiji i državi, moraće da pokaže svoju diplomu - objašnjava Tončev.

Od Dačića očekuje još i to "da izabrani funkcioneri nemaju afera iza sebe, da budu cenjeni u svojoj sredini i da pokažu imovinsku kartu".

Na pitanje da li ovaj potez ima veze sa preispitivanjem toga da su diplome nekih visokih funkcionera plagijati odgovorio je da ima državnih institucija koje će time da se bave.

- U daljem političkom životu ću sigurno da se borim protiv lažnih diploma.

Ako neko vara prijatelje i komšije kupljenom diplomom, varaće sutra i u državi - zaključio je Tončev.

PROFIL

Novica Tončev upisao je Građevinski fakultet u Nišu 1981. godine, kako piše u indeksu, a 1988. postaje apsolvent i tvrdi da tada otvara svoju firmu. Diplomu Građevinskog fakulteta, odseka Visokogradnja, uzeo je, tvrdi, 1992. godine, a 2008. godine upisao je i doktorske studije na tom fakultetu. Najavljuje, njegov doktorski rad trebalo bi da se zove "Tavanice Tončev", ako sva istraživanja budu u redu. Novica Tončev je vlasnik građevinskog preduzeća "Tončev gradnja" u Surdulici i preduzeća "Tona-Bau" u Beču. Narodni je poslanik Socijalističke partije Srbije.

Najnovije vesti