Tončev sa delegacijom Rekovca: Podržaćemo planove nerazvijenih opština

Vranje/Beograd - Ministar Novica Tončev sastao se u ponedeljak sa predsednikom opštine Rekovac Aleksandrom Đorđevićem i Predragom Đorđevićem, savetnikom za privredu i održivi razvoj.

Tema sastanka bile su mogućnosti unapređenja i razvoja ove opštine.

- Razgovarao sam sa predsednikom opštine Rekovac i savetnikom za privredu i održivi razvoj o svim problemima sa kojima se ova opština susreće, a gde Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština može da pomogne.

Izuzetno me raduje kada čujem koje sve potencijale imaju opštine iz četvrte kategorije po stepenu razvijenosti, jer je naša zemlja bogata prirodnim bogatstvima, ali i izuzetno sposobnim, motivisanim, vrednim i radnim ljudima - kazao je Tončev.

On je naglasio da je uvek cenio "trud i zalaganje, borbu da se realizuju ideje i uverenost da ne postoje prepreke za ostvarenje najboljeg rezultata".

- Samo sa ovakvim stavom možemo da menjamo Srbiju na bolje i da ne odustajemo od svojih ciljeva.

Predstavnici mog kabineta i ja smo tu da pomognemo svim nerazvijenim opštinama u njihovim planovima - izjavio je tom prilikom ministar Tončev .

NAJAVLJEN DIJALOG ZA POMOĆ DEVASTIRANIMA

Iz Kabineta ministra Novice Tončeva izdato je saopštenje o početku dijaloga povodom predstavljanja projekta podrške devastiranim opštinama "Održivi razvoj - izazovi i mogućnosti na lokalnom nivou", koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Sastanak je namenjen dijalogu predsednika opština koje imaju najniži stepen razvijenosti i partnera koji podržavaju projekat. Fokusi su: demografske karakteristike, održiv razvoj, značaj dijaloga i treninga. Ovaj skup održaće se u četvrtak 15. aprila u 11 časova, u zgradi Palate Srbije. Govoriće Novica Tončev, ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, specijalna savetnica predsednice Vlade za sprovođenje Agende 2030, predstavnik Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Bjelobrk iz Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, te predstavnici Stalne konferencija gradova i optina (SKGO) i GIZ-a. Učesnici skupa biće predsednici opština Surdulica, Vladičin Han, Žitorađa, Golubac i Mali Zvornik, predstavnici ambasada Nemačke i Švajcarske i mediji.

Najnovije vesti