Tončev sa delegacijom Dogus Constructions, tema potencijalne investicije

Vranje/Beograd - Ministar Novica Tončev ugostio je u Vladi Republike Srbije delegaciju jedne od tri vodeće grupacije iz Turske „Dogus Constructions“, koja posluje u šest poslovnih linija: građevina, energetika, automobilska industrija, nekretnine, mediji turizam i ugostiteljstvo.

Cilj sastanka bio je razgovor o potencijalnim ulaganjima i projektima koji bi doprineli izgranji infrastrukture u našoj zemlji, sa akcentom na nerazvijene opštine.

- Danas sam se sastao sa generalnim direktorom „Dogus Constructions“ gospodinom Hilmi Burak Arasliom i njegovim timom kako bismo razgovarali o zajedničkim ciljevima, ulaganjima u infrastrukturu nerazvijenih opština i potencijalnoj saradnji.

Ja sam predstavio plan rada i aktivnosti mog kabineta, realne probleme sa kojima se susreću nerazvijene opštine, a gde bi oni mogli da pomognu, ali i odlične infrastrukturne projekte koje je Srbija ostvarila u proteklih par godina.

Stalno ističem da se pružanje pomoći mog kabineta u osposobljavanju nedovoljno razvijenih opština ogleda u više svera delovalmnja - direktna finansijska pomoć kroz javne konkurse, pojedinačne donacije, dovođenje investitora, edukacije, brze reakcije na goruće probleme, priprema pojedinačnih startegija i pronalaženje partnera koji će omogućiti realizaciju planiranih aktivnosti.

Važno mi je da ljudi vide da predstavnici mog kabineta i ja posvećeno radimo na svakom od ovih segmenata.

Dovođenje ovako značajnih i jakih stranih investitora, koji su spremni da ulažu u našu zemlju i podrže naše napore i ideje je krucijalno i zaista bih izrazio veliku zahvalnost firmi „Dogus Constructions“ na konstruktivnom sastanku – izjavio je Tončev.

Najnovije vesti