Tončev poklonio jednu ministarsku platu porodici Marinković iz Kalne VIDEO

Vranje - Ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev donirao je agregate i obišao tri najugroženija domaćinstva u opštini Crna Trava, sela Kalna, Krivi Del i Sastav Reka koja su ostala bez struje nakon poplava koje su zadesile jug Srbije.

Ministar je, prilikom poseta, odlučio da ustupi jednu ministarsku platu porodici Marinković iz sela Kalna.

Predstavnici kabineta i ministar Tončev obišli su dve poredice Mladenović i porodicu Marinković, a najmlađi članovi su se obradovali kompjuterima, biciklima i slatkišima.

- Veoma je važno pravovremeno odgovoriti na potrebe građana, posebno u urgentnim situacijama.

Došao sam u Crnu Travu, u ime Vlade Republike Srbije, da pružim podršku domaćinstvima koja su se suočila sa nestankom električne energije.

Od početka katastrofe koja je zadesila opštine na jugu Srbije, moj kabinet i ja smo svakodnevno u kontaktu sa lokalnim samoupravama i na raspolaganju za svu pomoć i podršku - napisao je Tončev na svom Fejsbuk profilu.

On je istakao da je njegov zadatak kao ministra da stvori "uslove za rast i razvoj nerazvijenih opština", ali i da pomogne "u situacijama koje narušavaju normalno funkcionisanje svakog domaćinstva i svakog pojedinca".

- Direktan kontakt je ključan, kako sa predstavnicima lokalnih samouprava, tako i sa građanima jer je to najbolji način da steknete realan uvid u probleme, a onda ih adekvatno i rešite.

Moj kabinet i ja ćemo uvek pružiti maksimum da odgovorimo na sve zahteve i potrebe ljudi u redovnim okolnostima, a naročito u vanrednim situacijama - naglasio je Tončev.

Najnovije vesti