Tončev optužuje surduličke naprednjake za kupovinu glasova

Vranje - Prvi socijalista Surdulice i predsednik Skupštine opštine izjavio je da je "apsolutna laž i teška izmišljotina da su aktivisti SPS-a bilo kome pretili ili bilo koga ucenjivali" u vezi sa proteklim izborima i naglasio da iza hapšenja trojice aktivista socijalista "zapravo stoje pripadnici SNS-a", objavio je Nedeljnik.

- Mi smo vodili dostojanstvenu kampanju i komunicirali postignutim rezultatima, a ne zastrašivanjem i nasiljem.

Nažalost, to ne mogu da kažem za pripadnike SNS-a koji su danima pretili Surduličanima otkazima, isključivanjem struje i drugim ucenama.

Ovo što se posljednjih dana dešava u Surdulici je najružnije lice nepolitičke borbe - izjavio je Tončev.

On je dodao da su u vezi sa slučajem privođenja tri aktivista SPS-a u Surdulici reč o tome da su oni "posetili selo Zagužanje kako bi svedočili o kupovini glasova građevinskim materijalom od strane pripadnika SNS-a".

- Prilikom isporuke naprednjaci su iskoristili priliku da novčano potkupe meštanina sela Zagužanje da zajedno sa dvojicom svojih komšija lažno svedoče protiv pripadnika SPS-a.

Kako su tužilaštvo i policija unapred bili pripremljeni, naši članovi su po hitnom postupku uhapšeni - kaže Tončev.

Tončev je, piše "Nedeljnik", portalu Nova.rs dostavio dve fotografije – na jednoj se vidi vozilo za koje on tvrdi da je u vlasništvu EDB-a Surdulica koje je seklo struju Romima koji neće da glasaju za SNS.

Na drugoj slici vidi se kamion na kojem piše "Poletaš", a Tončev navodi da je njim navodno "dopreman građevinski materijal kojim su birači potkupljivani".

- Vlasnik je načelnik okruga, sestra direktor Poreske uprave, a inspektor policije zet načelnika - navodi Tončev.

Pre Tončevljeve izjave pripadnici MUP-a priveli su u petak tri osobe u Surdulici zbog sumnje da su pretili građanima da izađu na izbore i sa članovima svoje porodice glasaju za određenu listu, inače će biti pretučeni, sapšteno je iz policije.

Prema pisanju portala Nova.rs reč je o aktivistima SPS-a, a prijavili su ih meštani sela Zagužanje.

Njima je posle saslušanje određeno zadržavanje do 48 sati.

Sumnjiče se da su prekršili član 155 Krivičnog zakonika u kom se navodi da "ko silom ili pretnjom prinudi drugog da na izborima… glasa za ili protiv određenog kandidata, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine".

Zbog pritvaranja aktivista SPS-a Tončev je u ime socijalista tražio odobrenje u MUP-a da u subotu održe protestnu šetnju.

Tončev je u izjavi za Nova.rs rekao da im policija nije odobrila da protestuju protiv hapšenja članova njegove partije, uz obrazloženje MUP-a da prijava tog skupa nije bila blagovremena.

Najnovije vesti