Tončev: Ne žurimo, cilj je da Radnik napreduje na duže staze

Za fudbalski klub Radnik iz Surdulice nije realno da razmišlja o visokim tamičarskim ciljevima, i uopšte nemamo takav stav ka tome.

Bolje nam je da budemo deseti sa tri reprezentativca u prvoj postavi, nego da budemo peti sa starijim igračima.

Ali, ako se namesti ekipa, ako uskladimo odnos mladosti i iskustva, ako se poklope rezultati, naravno da nećemo bežati od Evrope, ali u ovom trenutku nemamo takve ambicije - izjavio je za Hot sport predsednik Radnika Stanislav Tončev.

On je naglasio da je klub za četiri godine u Super ligi pre svega napredovao u infrastrukturi, a da tek predstoji realizacija planova da se naprave bolji uslovi za treninge.

- Napravili smo novi stadion letos u obližnjem selu koji ima prirodnu podlogu, napravili smo teretanu, medicinski blok, sad je u planu da taj pomoćni teren dobije prskalice, a na glavnom da uradimo drenažu, prskalice, sve to, kako bi Radnik od leta imao jedan od najboljih terena u Srbiji.

Čak razmišljamo i o projektu nekakvog internata sa 20 soba, restorana, prostora za oporavak sa saunom, đakuzijem...

S tim bismo zaokružili priču.

Takođe, nama nije interesantno da svaki čas menjamo trenere i želimo da sa trenerom Milanom Milanovićem sarađujemo na duže staze.

On je uspostavio odličan odnos sa upravom, sa igračima, voleli bismo da to funkcioniše i nadalje.

Ponekad je to neophodno, ali Radnik ima u planu da pronađe, a nadamo se da već jeste, trenera koji će raditi na selekciji, razvoju mladih igrača, rezultatima - kazao je Tončev.

On je naglasio da Radnik takvom treneru može da ponudi sigurnost, dobru organizaciju, dobre uslove za rad na duže staze.

Takođe, i da sada vlada mnogo veće interesovanje za fudbalere Radnika na tržištu.

– Ranije uopšte nije bilo priče o nekim inostranim ponudama, sad redovno dolaze agenti iz inostranstva, imaju kontakte sa klubom, tako da ne mora da znači da su Crvena zvezda i Partizan jedine „odskočne daske“, sada su tu i Radnički iz Niša, koji se dobro organizovao i priključio vrhu, pa Čukarički...

Sad iz nekog manjeg kluba igrač može da ode u Evropu.

Recimo, najveće ime koje se interesovalo za Zlatanovića je Fejnord, a priča se i o interesovanju jednog kluba iz Premijer lige za njega.

Naš cilj je da stvorimo sredinu u kojoj će oni koji ne prođu u Partizanu, Crvenoj zvezdi, Čukaričkom dobiti priliku da ih uzmemo, da ih promovišemo i da im pružimo priliku da kroz nastupe u Superligi Srbije za par meseci prevaziđu svoje vršnjake.

Zlatanović je pravi primer. Momak strpljivo igra, čeka priliku za odlazak, ne žuri nigde - kazao je Tončev.

On je srpskom fudbalu u Novoj 2019. poželeo da reprezentacija nastavi sa uspesima, a srpskim klubovima da u Evropi što dalje prođu.

- A, Radniku… Pa ne znam, sve što smo poželeli smo do sad ispunili - zaključio je Tončev.

PRVI REPREZENTATIVAC U ISTORIJI KLUBA

Radnik prvi put u istoriji kluba ima reprezentativca u A selekciji, golmana Nikolu Vasiljevića, i to igrača koji nije samo na širem spisku već se nalazi u ozbiljnim planovima reprezentacije.

- Mislim da će u najskorijoj budućnosti debitovati za prvi tim.

Pored njega, Igor Zlatanović je među 14 najvažnijih igrača mlade reprezentacije, kao zamena Luki Joviću, i to u ekipi koja je ubedljivo obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu u junu.

Tu je i Bojan Bojić iz U-19 reprezentacije, imamo mladog reprezentativca Albanije Fatona Džemailija i standardnog reprezentativca u timu ispod 18 godina Marka Stoiljkovića sa kojim smo potpisali ugovor na četiri godine - rekao je Tončev.

Najnovije vesti