Tončev: Država će nadoknaditi štetu od poplava

Vranje - Novica Tončev, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za nerazvijene opštine, izjavio je da vlada radi na tome da se nadoknadi šteta od nedavnih poplava.

On je precizirao da će šteta biti nadoknađena ne samo poljoprivrednicima, već svim domaćinstvma koja su pretrpela štetu, javlja Tanjug.

Tončev je u parlamentu kazao da su ugrožena mesta pretrpela najveću štetu kada je reč o vodosnabedavanju, isporuci struje, poljoprivredi i infrastrukturi.

Istakao je da će vlada najpre pomoći siromašnim opštinama.

- Po preporuci premijerke radimo na tome da se nadokandi sva šteta, ne samo poljoprivrednicima nego svim domaćinstivma koji su pretrpela štetu - rekao je Tončev.

SPREMNO 41,4 MILIONA

Ministarka državne uprave Marija Obradović podsetila je da je trenutno u toku konkurs za prijavljivanje gradova i opština za trošenje novca iz budžetskog fonda za lokalne samouprave.

- Tu je 41,4 miliona dinara, nije prevelika suma, ali konkurs traje već oko 15 dana i biće otvoren do 4. februara. Nijedna lokalna samouprava se do sada nije prijavila. Apelujem da se prijavaljuju gradovi i opštine kako bi mogli da finansiramo te projekte - poručila je Obradović.

Najnovije vesti