Tončev apelovao za pomoć Sinđeliću

Novica Tončev, predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije (FSRIS), povodom slučaja Sinđelić rekao je "da je samo par sati nakon donošenja odluke Skupštine OFK Sinđelić o istupanju iz daljeg takmičenja u Srpskoj ligi Istok, pa i mogućnosti prestanka sa radom, hitno reagovalo najuže rukovodstvo FSRIS i ponudilo konkretnu pomoć.

Predsednik Novica Tončev i generalni sekretar Hadži Ivan Đorđević, svojim izjavama podigli su fudbalski Niš i Region Istočne Srbije na noge, a sve u cilju spasavanja od eventualnog gašenja renomiranog kluba koji je nedavno proslavio stogodišnjicu postojanja i kontinuiranog rada.

Inicijativa koju je pokrenulo rukovodstvo FSRIS odjeknula je žestoko i ubrzo potom počeli su da se javljaju pojedinci i kolektivi koji su spremni da pomognu.

Tim povodom oglasio se Novica Tončev, predsednik FSRIS i član Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u saopštenju za javnost.

- Drago mi je da su mnogi reagovali na naš apel za pomoć Sinđeliću.

Namera nam je zaista iskrena i poštena, kao što sam već rekao bili smo spremni da odvojimo određena sredstva iz Regiona, lično sam bio spreman da uložim sav svoj autoritet i u Fudbalskom savezu Srbije kako bi i sa te strane stigla konkretna novčana pomoć.

Međutim, kako saznajem iz medija, juče se javio i vlasnik niškog Radničkog Ivica Tončev sa namerom da reši problem „orlića“.

Rukovodstvo FSRIS, kao i ja lično, veoma smo zadovoljni zbog toga i želimo im puno uspeha u daljem radu - piše u saopštenju.

Najnovije vesti