Tiodorović u Vranju: Sve srednje i četiri osnovne škole prelaze na onlajn nastavu

Učenici svih srednjih i četiri osnovne škole (od 5. do 8. razreda) na području grada Vranja preći će od četvrtka 11. februara na onlajn nastavu, odlučeno je u sredu na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Osnovne škole za koje važi nova mera su OŠ Vuk Karadžić, OŠ Radoje Domanović, OŠ Jovan Jovanović Zmaj, sve tri u Vranju, te OŠ Petar I Oslobodilac u Korbevcu.

Sastanku je povodom trenutne epidemiološke situacije na teritoriji grada Vranja prisustvovao prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Republičkog kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa koji se prethodno susreo sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i predstavnicima Zdravstvenog centra, Zavoda za javno zdravlje Vranje, inspekcijskih službi i policijske uprave.

Odluka o onlajn nastavi doneta je na osnovu statističkih podataka Zavoda za javno zdravlje o broju obolelih učenika i nastavnika na području Vranja.

Do sada je virus potvrđen kod 102 đaka.

Njih 58 su srednjoškolci, a 44 osnovci.

Zaključak Štaba je upućen Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak o pojačanju nadzora inspekcijskih službi i policijske uprave na poštovanju propisanih mera u narednom periodu.

Takođe, donet je zaključak o ponovnom aktiviranju stručno-operativnih timova koji će obavljati nadzor i kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

Najnovije vesti