Teretni voz udario u auto kod Preševa, jedna osoba lakše povređena

Vranje - Teretni voz koji saobraća između Subotice i Preševa je u noći između ponedeljka i utorka, prilikom ulaska u stanicu Preševo, naleteo na automobil čiji je vozač pokušavao da se provuče između polubranika kako bi prešao prugu na kojoj su rampe bile spuštene, saopštila je Srbija Kargo.

Prema poznatim informacijama iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, koje je navode potvrdilo portalu VOM, vozač automobila „tojota“ koji se nije zaustavio na pružnom prelazu star je 21 godinu, a nakon sudara voz je „nosio“ auto čak 130 metara.

Prema navodima kompanije Srbija Kargo, lakše je povređen suvozač automobila i kolima hitne pomoći je prevezen u najbližu bolnicu.

"Putni prelaz na kome se dogodila nesreća je obezbeđen polubranicima.

U trenutku udesa, nekoliko minuta posle ponoći, uređaji putnog prelaza su bili ispravni i propisno radili, a polubranici su bili spušteni.

Ovo je još jedna u nizu nesreća na koje smo više puta upozoravali, kada do udesa dolazi zbog nepažljive, neodgovorne ili bahate vožnje vozača drumskih vozila", navedeno je u saopštenju za medije.

Radi se o teretnom kontejnerskom vozu sa 19 vagona.

Iz Železnica apeluju da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, jer se samo tako mogu sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi.

Najnovije vesti