Tanja Spasić zamenik načelnika Gradske uprave

Portparolka gradskog veća Zorica Jović izjavila u ponedeljak je na konferenciji za medije, posle sednice Gradskog veća, da će novi zamenik načelnika Gradske uprave biti diplomirani pravnik Tanja Spasić.

Sa tim se saglasilo Gradsko veće, nakon što je na konkursu Spasićeva bila jedini kandidat za tu funkciju.

Ovo mesto je prema koalicionom sporazumu SNS - SPS pripalo socijalistima i oni su je predložili za tu funkciju kao svog člana.

Na sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, prihvaćen je Nacrt Odluke o izmeni Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u sistemu lokalne samouprave.

Prema rečima gradske većnice Zorice Jović, izmene su uslovljene formiranjem Službe za investicije i građevinsko zemljište, koja će biti 12 organizaciona jedinica Gradske uprave.

- U sistemu lokalne samouprave broj uposlenih neće biti promenjen, odnosno biće ih kao i do sada 1.199, već će zaposleni moći da se prijave na interni konkurs.

U Gradskoj upravi biće 247 zaposlenih, u Vodovodu 189, Slobodnoj zoni četiri, Parking servisu 30 i Narodnom muzeju 13 - istakla je Jovićeva.

Gradsko veće usvojilo je i Pravilnike o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova JKP Komrad i Sportska hala, gde će broj zaposlenih biti manji za šesnaest, odnosno tri.

Na sednici su usvojeni izveštaji o radu Gradskog veća, Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva, Zaštitnika građana i Štaba za vanredne situacije u prošloj godini, koji će biti prosleđeni Skupštini na usvajanje.

Doneta je i odluka o pokretanju postupka za izradu Idejno urbanističko-arhitektonskog rešenja etno kompleksa, koji bi trebalo da bude izgrađen u naselju Tulbe, tačnije između crkve Sveta Petka i crkve Sveti Nikola.

Najnovije vesti