Tamara u akciji: Renovira se kuća Trajkovića u Donjoj Trnici

Vranje - Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“ od nedelje će sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro poznatoj misiji i za to vreme devetočlanoj porodici Zlatana Trajkovića (1973), zemljoradnika iz Donje Trnice podno Vražjeg kamena, biće renovirana stara seoska kuća.

Zlatan s nestrpljenjem očekuje najavljene goste, a odgovorio je na telefonski poziv dok je bio na obližnjoj livadi sa kozama.

"Srećan sam, kako neću biti, najviše zbog sedmoro dece koja će sutra imati uslove za bolji život", kaže Zlatan, "glava" porodice Trajković.

On sa suprugom Jelenom (1985) ima sinove Miloša (15), Jovana (14), Savu (12), Petra (devet) i Nemanju (osam), i dve bliznakinje Miljanu i Milu.

Ovom činu raduje se i Miljana Zlatković, predsednica opštine Trgovište, neformalni domaćin ovoj televizijskoj ekipi.

"Mi u lokalnoj samoupravi smo pomagali ovu porodicu koliko smo mogli.

Na ovaj način, uz pomoć Tamare i njene ekipe, Trajkovići će biti trajno zbrinuti", navodi predsednica.

Podsećanja radi, 2013. godine, na sličan način, u akciji Blic fondacije „Srce za decu“ u selu Šaince kod Trgovišta trajno je zbrinuta šestočlana porodica Igora Stojićevića iz sela Stajevac.

Radna akcija sa Tamarom

Emisija ranije poznata kao S Tamarom u akciji srpska je rijaliti televizijska serija čija je premijera bila 11. marta 2016. godine.Predstavlja naslednika serije Radne akcije. Voditeljka serije je Tamara Grujić. Osnovni cilj emisije je pomaganje najugroženijim ljudima širom Srbije. Nakon prijavljivanja, koje učesnici mogu da obave sami ili to mogu učiniti njihovi prijatelji ili socijalna ustanova, sledi odabir na osnovu određenih uslova koje učesnici moraju ispunjavati. Odabir traje mesecima i u njemu učestvuju centri za socijalni rad, stručni saradnici, narodne kuhinje u Srbiji, građevinski preduzimači i arhitekta. Ova emisija pored humanitarnog aspekta predstavlja i svojevrsnu etnografsku građu jer nas upoznaje sa istorijom Srbije, njenom kulturom, tradicijom, folklorom i običajima.

Najnovije vesti