Tamara Filipović nova generalna sekretarka NUNS-a

Vranje/Beograd - Tamara Filipović Stevanović izabrana je za novu generalnu sekretarku Nezavisnog udruženja novinara Sbije (NUNS) na period od četiri godine, saopštio je u sredu predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

U saopštenju za medije navodi se da je Bodrožićev predlog "većinski usvojen, uz jedan uzdržan glas".

- Zaključeno je, s obzirom na to da je sednica zbog epidemiološke situacije održana "onlajn", da se o izboru generalnog sekeretara "svi članovi Izvršnog odbora još jednom izjasne pismeno, putem e-maila.

Na sednici Izvršnog odbora NUNS-a konstatovano je da je mandat dosadašnjem generalnom sekretaru Svetozaru Rakoviću istekao i da je neophodan izbor novog generalnog sekretara.

Tamara Filipović Stevanović rođena je u Beogradu 1980. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu.

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (odsek istorija) i Višoj trenerskoj školi (operativni trener sinhronog plivanja).

Od avgusta 2010. godine radi u NUNS-u kao projekt menadžerka, što podrazumeva kreiranje, razvoj i implementaciju projekata, fandrejzing (fundraising), organizaciju i realizaciju različitih događaja, treninga, seminara i radionica, strateško planiranje aktivnosti udruženja, kreiranje procedura, komunikacija sa spoljnim saradnicima i rukovođenje timom, te saradnju sa drugim domaćim i međunarodnim organizacijama.

Učestvovala je u izradi i sprovođenju zagovaračke strategije NUNS-a, kao i u izradi i realizaciji regionalne platforme Safe Journalist.

Nakon desetogodišnjeg rada u NUNS-u stekla je veliko iskustvo u radu sa članstvom, novinarima i medijima, veoma je upućena u medijske politike i aktivno je učestvovala u izradi Medijske strategije Republike Srbije.

Bila je i još uvek je članica nekoliko medijskih radnih grupa i komisija.

Poseduje odlične organizacione sposobnosti.

Od februara ove godine praktično je obavljala poslove generalnog sekretara definisane članovima 48 i 53 Statuta NUNS-a.

Najnovije vesti