SzS: Jednopartijski izbori za savete mesnih zajednica u Trgovištu

Vranje/Trgovište - Savez za Srbiju (SzS) Trgovišta oglasio se saopštenjem za javnost u kome je doveden u pitanje "legitimitet prestojećih izbora za savete mesnih zajednica", planiranih za 9. februar, jer će na njima, kako navode iz SzS-a, "učestvovati samo jedna politička partija".

- Ti izbori održaće se prvi put u jednoj nesvakidašnjoj atmosferi, u kojoj će učestvovati samo Srpska napredna stranka (SNS).

Naime, jedino je SNS do poslednjeg dana za predaju lista 24. januara predao listu i to dovodi u pitanje legitimitet izbora.

Meštani opštine Trgovište će prvi put u istoriji pred sobom imati glasačke listiće sa jednim jedinim brojem - 1, koji će ili zaokružiti ili ne - navodi se u saopštenju SzS Trgovišta.

Zbog "opšteg stanja u društvu, državi pa i opštini Trgovište", dodaje se, "gde ne postoji ni minimum uslova za održavanje fer i poštenih izbora, SzS u ovoj opštini doneo je odluku o bojkotu svih izbora".

- Jer, svi znamo kako se oni održavaju u Trgovištu i celoj Srbiji.

Ovom odlukom želimo da jasno stavimo do znanja svim meštanima opštine da nismo svi isti i da nama funkcije i fotelje nisu jedina bitna stvar.

Predstojeći izbori biće slika i prilika autokratije i diktature koja kod nas u opštini vlada.

Savez za Srbiju Trgovište (koga čine Narodna stranka, Demokratska stranka i stranka Zajedno za Srbiju) jedina je opoziciona politička grupacija u samoj opštini i mi ne želimo učestvovanje na unapred nameštenim i lažnim izborima - kaže se u saopštenju.

Pominjući ulogu SPS-a na političkoj sceni ove opštine iz SzS-a navode da su socijalisti "zvanično u opoziciji već četiri godine, a nezvanično u vlasti.

- Njihovi su politički interesi na prvom mestu.

Svi čelnici SPS-a su zbrinuti i privilegovani na razne načine da bi bili mirni - navode iz SzS-a.

Izbori za savete mesnih zajednica u Trgovištu održaće se 9. februara u pet mesnih zajednica, na šest izbornih mesta, navode iz SzS-a.

ZAŠTO BOJKOT

Iz SzS-a Trgovišta najavili su bojkot izbora za savete mesnih zajednica iz više razloga.

- Bojkot zbog kriminala i korupcije koji je sve veći, bojkot zbog nepostojanja institucija, bojkot zbog medijskog mraka, bojkot jer ne želimo da nam državu vode kriminalne falange i razni lažni desničari Vacići, Zavetnici, Zvona... Bojkot zbog lažnih investicija i investitora, bojkot jer Trgovištem vlada samo jedan čovek - navode iz ove političke grupacije.

Najnovije vesti