SzS: Što više saopštenja vladajućih stranaka to više građana na ulicama

Lokalni Savez za Srbiju prosledio je medijima u ponedeljak popodne saopštenje za javnost "povodom serije saopštenja stranaka vladajuće koalicije" u Vranju.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Poštovani građani Vranja, za neke stranke vladajuće koalicije ne biste ni znali da postoje da se nisu sada oglasili, pa smo dužni da odgovorimo na jedina dva saopštenja koja dolaze od stranaka koje u Vranju imaju više članova nego funkcija u lokalnoj samoupravi, a to su SNS i JS.

Posebno skandalozno je saopštenje SNS-a u kojem se, nećete verovati ako niste i sami pročitali, navodi da Vranje u okviru Zdravstvenog centra ima nešto čime se malo koji grad u Evropi može pohvaliti!

I tu su delimično u pravu, malo koji grad u Evropi ima "otvoren" Hirurški centar koji ne radi ni par meseci nakon što je svečano otvoren.

Ali, pitanje je da li je pisac saopštenja upućen da je Evropa kontinent sa najrazvijenijim državama sveta, a ne zgrada u kojoj je nekad igrao tombolu u centru Vranja.

Takođe, smatramo potpuno neprimerenim i necivilizovanim način i vokabular kojim se obraćaju vranjskim lekarima, a pre svega jednom od najuglednijih naših hirurga Vukašinu Antiću.

On je hrabro i argumentovano izneo sve probleme ZC u Vranju, za koje znaju svi građani Vranja.

Saopštenje JS jedan je od najboljih primera političkih manipulacija, zbog kojih građani protestuju.

Naime, kako se u saopštenju kaže, predstavnici ove stranke zalažu se za "bolji standard svih građana, a kroz brojne olakšice koje se primenjuju u Jagodini, i za koje je zaslužan Dragan Marković Palma."

Ono što građani Vranja možda ne znaju je da je upravo Jagodina, koja se u medijima predstavlja kao raj na zemlji, jedna od opština sa najnižim prosekom ličnog dohotka u Srbiji.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Jagodina je već godinama, uz Rekovac, opština sa najnižim prosekom ličnog dohotka u Pomoravskom okrugu, a na 113. mestu od 167 lokalnih samouprava u Srbiji.

U Vranju, ova stranka nije poznata po bilo kakvim olakšicama za sve građane, već po kupovini glasova, deljenju plastenika pred izbore i brojnim aferama u ustanovama kojima su rukovodili njihovi kadrovi, poput skijališta i gradske apoteke.

Sa radošću očekujemo vaša dalja saopštenja, jer svako vaše javno obraćanje izvodi na ulice još par stotina revoltiranih građana - kaže se u saopštenju Saveza za Srbiju Vranja.

Najnovije vesti