Svetosavska nedelja: Održan koncert vranjske grupe Izvor VIDEO

Vranjski vokalno-instrumentalni sastav Izvor održao je celovečernji koncert u okviru programa 31. Svetosavske nedelje u Vranju.

Izvor je treće večeri manifestacije pripremio repertoar duhovnih i tradicionalnih pesama iz Vranja i okoline.

Ova vranjska grupa, koja se bavi prikupljenjem, aranžiranjem, izvođenjem i snimanjem tradicionalnih pesama Vranja, južne Srbije, Kosova i Metohije pa i prostora čitavog Balkana, početkom januara je proslavila 17 godina postojanja.

Za to vreme grupa je izvodila više stotina pesama sa pomenutih prostora, od kojih su neke tonski zabeležene i snimljene na nosačima zvuka koji su objavljivani u Srbiji, Rusiji, Belgiji i drugim evrpskim državama.

Izvor je širom Srbije i Evrope za sedamnaest godina održao oko 300 koncerata i drugih nastupa.

Članovi u kontinuitetu rade na snimanju pesama koje će se naći na narednom CD-u.

Stalni sastav grupe čine Ivana Tasić Mitić (glas), Katarina Dimić (saz, tambura), Dalibor Mladenović (kaval), Dejan Dimić (tambura, bas tambura) i Boban Mitić (tapan, darabuka, bendir).

Koncert koji je Izvor snimio za Svetosavsku nedelju pogledajte u nastavku.

PROGRAM SVETOSAVSKE NEDELJE

Svetosavska nedelja u Vranju nastaviće se u nedelju video susretom književnika Aleksandre Jovanović, Stevana Miloševića i Nemanje Stojkovića Blekija sa publikom, pod nazivom "Razgovor s poezijom". Na onlajn Fejsbuk platformi Svetosavske nedelje ovaj događaj počeće od 20 sati. U ponedeljak 25. januara, programom pod nazivom "Svetlost Svetog Save", od 20 časova predstaviće se učenici OŠ Bora Stanković u Tibuždu i polaznici Regionalnog centra za talente. Kruna ove prestižne manifestacije, po tradiciji, biće Svetosavska duhovna akademija, 26. januara od 19 sati, kao i sveta liturgija i uručenje specijalnih priznanja "Sveti Sava" na Savindan.

Najnovije vesti