Sve bolje igre Banjčana u Zoni Jug: OFK Topličanin - Mineralac 0:2

Vranje - Mineralac iz Vranjske Banje, koji se prethodne sezone iz Pčinjske okružne lige lige plasirao u Zonu Jug, ostvario je novi trijumf u ovom rangu takmičenja pobedom na gostovanju u Prokuplju protiv OFK Topličanina - 0:2 (0:1).

Posle pobede nad jednom od najboljih ekipa lige, leskovačkom Slogom u prošlom kolu (3:1), Banjčani su nadigrali još jedan favorizovani tim iz vrha tabele i stigli do četvrtog mesta sa samo dva boda zaostatka za liderom jedinstvom iz Gornjeg Stopanja.

Prokupčani su, istina, imali terensku inicijativu i neke polušanse, ali su gosti iz kontranapada nekoliko puta ozbiljno zapretili još u prvom delu igre.

Čak dva puta su sproveli loptu u mrežu domaćina u tom delu utakmice, ali su oba gola poništena zbog ofsajda.

Ipak, Mineralac je došao do vođstva u 27. minutu, kada je Ljubiša Demić, posle odlične pas igre i centaršuta sa desnog boka, neometan lako sproveo loptu u mrežu domaćina.

Igrači domaćih pokušavali su da se vrate u egal, ali su se Banjčani uspešno branili.

Konačnih 0:2 za tim iz Vranjske Banje delo je Veljka Antića, koji je gol postigao u 62. minutu, matiravši golmana domaćih posle jedne lepe akcije i dubinske lopte sa levog boka.

Mineralac je četvrti sa 14 bodova, dva manje od lidera Jedinstva iz Gornjeg Stopanja, koji će u utakmici ovog kola u nedelju dočekati Nebeske anđele iz Vranja.

Dinamo Jug igra u nedelju

Vranjski Dinamo Jug, četvrti tim iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja, odigraće svoju utakmicu u nedelju od 15.30 časova, kada će na Stadionu Jumko u Vranju ugostiti dvanaestoplasiranu Plantažu iz Donjeg Stopanja. Dinamo Jug trenutno je deveti na tabeli sa 12 bodova, ali bi eventualnom pobedom mogao među prva tri tima po kompletiranju ovog kola.

Remi Morave u Hanu

SFK Morava je svoj meč 8. kola odigrala u subotu sa Jablanicom iz Medveđe u Vladičinom Hanu. U duelu šestoplasiranog i sedmoplasiranog na tabeli nije bilo golova. U prvom poluvremenu gosti su imali prečku, posle sjajnog udarca Đorđevića. Hančani posle kombinacije Tasića i Šejića nisu uspeli da sa pet metara savladaju golmana gostiju. Šejić i pred kraj poluvremena nije bio efikasan iz izgledne prilike. U drugom igre igrači oba tima igrali su oprezno i demonstrirali neefikasnost.

Najnovije vesti