Svečanom dodelom nagrada završen 56. Festival Joakim Vujić u Vranju

Uručenjem nagrada najboljima završen je 56. Festival profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić u Vranju.

Predstavi "Svici", u izvođenju Narodnog pozorišta Leskovac, odlukom žirija dodeljena je nagrada za najbolju u celini.

Ovoj predstavi pripale su još četiri nagrade- za režiju, kostim, glumačko ostvarenje i dizajn svetla.

Dr Vlatko Ilić, predsednik žirija, potencirao je zahvalnost domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu.

- Izabrane predstave koje su publika, stručni žiri i kritika imali prilike da pogledaju odlikuje svežina u pristupu, kako savremenim komadima, tako i u klasicima dramske književnosti.

One su u skladu sa duhom vremena i zahvaljujući tome Festival Joakim Vujić prevazilazi lokalni značaj i staje u odbranu uverenja da pozorište nije pregaženo tehnološkim razvitkom i da je ono i dalje važno mesto okupljanja zajednice -naglasio je Ilić.

Nagrada za najbolju režiju uručena je Kseniji Krnjajski za predstavu ,,Svici'', Narodnog pozorišta Leskovac, a za najbolju scenografiju Goranu Stojčetoviću za predstavu "Ako se probudiš ili kao da je važno'', rađenu u koprodukciji NP Leskovac i NP Priština.

Nagradu za najbolji kostim dobila je Suna Kažić za predstavu ,,Svici'' NP Leskovac, dok je nagrada za najbolju muziku otišla u ruke Branka Džinovića, za predstavu "Dva viteza iz Verone'', Šabačkog teatra.

Ravnopravne nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Nataša Stanković, Bojan Veljović i Petra Dimitrijević za uloge u predstavi ,,Svici'' NP Leskovac, kao i Marina Perić Stojanović za ulogu u predstavi ,,Ženidba i udadba'' Knjaževsko–srpskog teatra u Kragujevcu.

Nagrada za najboljeg mladog glumca pripala je Anici Petrović za ulogu u predstavi ,,Nečista krv'' vranjskog teatra.

Specijalne nagrade dobili su Radomir Stamenković za dizajn svetla u predstavi ,,Svici'' NP Leskovac i glumački ansambl Pozorišta Bora Stanković u Vranju za predstavu "Nečista krv".

Festival je svečano zatvorio predsednik Skupštine dr Dejan Tričković ističući zadovoljstvo zbog održavanja ovog prestižnog kulturnog događaja u Vranju.

Najnovije vesti