Svečano uručeni ključevi stanova porodicama bezbednjaka u Vranju

Na svečanosti u Vranju uručeni su ključevi novoizgrađenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti.

Kljućeve su uručili gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Gradonačelnik Milenković istakao je da je na ovom mestu pre trinaest meseci počela izgradnja stanova na lokaciji koja je bila potpuno zaboravljena.

- Stambeni kompleks ove zgrade predstavlja tu budućnost, a mi nastavljamo da gradimo i već na leto počinjemo sa izgradnjom novih pet stambenih jedinica na lokaciji u neposrednoj blizini OŠ Svetozar Marković.

Celo ovo naselje planiramo u budućnosti da obogatimo novim sadržajima, da otvorimo ambulantu, apoteku, poštu, poštansku štedionicu.

Isto tako, planiramo izgradnju toplane, nadzemnu etažnu garažu, kao i novu zgradu policijske stanice - rekao je Milenković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin naglasio je da je "predsednik Aleksandar Vučić prvi predsednik Srbije koji je pokrenuo plansko, sistematsko i organizovano zbrinjavanje svih pripadnika službi bezbednosti".

- Pripadnici službi bezbednosti imaju razloga da budu poštovani i da imaju povoljnije mogućnosti da reše ovaj važan životni problem.

Čuvajte vaše porodice, kao što čuvate sve nas i baš kao što čuvate Srbiju - rekao je Vulin.

Ministar Stefanović rekao je da država ispunjava svoja obećanja i da je upravo izgradnja ovih stanova dokaz brige o građanima.

- Izgrađeni stanovi ponuđeni su pripadnicima snaga bezbednosti po veoma povoljnim cenama, znatno nižim od tržišnih.

Možete da računate da će vam plate biti povećavane svake godine i da ćete moći da isplaćujete svoje stanove - istakao je Stefanović.

Ključevi novih stanova uručeni su za 22 porodice.

Najnovije vesti