Svečano počela nova akademska godina na Pedagoškom fakultetu FOTO

Svečanost povodom početka nove akademske godine na Pedagoškom fakultetu u Vranju, upriličena je u ponedeljak 2. oktobra.

Obraćajući se brucošima, dekanica Pedagoškog fakulteta Dragana Stanojević poželela im je uspešan početak studija.

"Ovu kuću znanja, koja ulazi u četvrtu deceniju postojanja i obrazovanja vaspitača, učitelja i profesora tehnike i informatike, posvećeno su zajednički gradile generacije profesora i studenata.

Od danas i vi ste članovi naše porodice.

Kao i prethodnih trideset godina, uložićemo svo svoje znanje, napore i resurse koje posedujemo u vaše uspešno studiranje i napredovanje.

Od vas se očekuje da svojom spremnošću, voljom i kontinuiranim radom stičete znanje, jer to je jedina garancija da ćete stići do cilja i steći željeno zvanje.

Svima želim mnogo uspeha u radu", rekla je Stanojević.

Čestitajući brucošima u ime gradskog rukovodstva, predsednik parlamenta Dejan Tričković poručio je da "dobar učitelj u vremenu današnjem nije samo onaj koji zna da prenese znanje, već je onaj koji je spreman da se prilagodi novim tendencijama i zahtevima koje pred njega postavlja dati trenutak".

"Učite, istražujte, budite radoznali i kreativni, jer samo tako moći ćete da idete u korak sa vremenom", poručio je Tričković, dodajući da će Grad Vranje "uvek pružati podršku upravi fakulteta i pomoći u realizaciji ideja, projekata i zacrtanih ciljeva".

U kulturno-umetničkom programu nastupili su Đorđe Zlatanović, đak OŠ Radoje Domanović, kao i hor Pedagoškog fakulteta Daskal.

Najnovije vesti