Svečano otvorena renovirana fiskulturna sala u Zmajevoj školi FOTO

Regionalni lider u sportskoj maloprodaji, kompanija Sport Vision obnovila je fiskulturnu salu u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Vranju, petu po redu u sklopu projekta "Vizija zdrave budućnosti".

Učenici ove škole od srede će imati priliku da časove fizičkog vaspitanja provode u novoj, renoviranoj fiskulturnoj sali u kojoj je, pored enterijera, novog parketa, popravljena fasada, kao i sistem za sprovođenje atmosferske vode.

Direktorka škole Milena Marinković rekla je da će fiskulturna sala "povezati fizičko vaspitanje, sport i drustvenu sredinu".

- Omogućeno nam je kvalitetnije izvođenje nastave, da se veći broj učenika bavi sportom u školi i nakon nastave.

Naša fiskulturna sala biće mesto okupljanja i realizacije različitih sportskih aktivnosti.

Bavljenje sportom podrazumeva i nova prijateljstva, sticanje radnih navika, discipline i odgovornosti.

Bavljenjem fizičkim aktivnostima zadržavamo dete u sebi - rekla je Marinkovićeva na otvaranju.

Savetnik ministra prosvete Miloš Kovačević rekao je da je "zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji Sport Vision obnovljena je peta u nizu sala za fizičko vaspitanje u Srbiji".

- Stvoreni su kvalitetni uslovi za aktivno i bezbedno bavljenje sportom, kao i fizičkim i zdravstvenim vaspitanjem koji je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji predmet u vašem uzrastu - rekao je savetnik ministra Kovačević.

Većnica Zorica Jović naglasila je da se lokalna samouprava trudi da kontinuirano ulaže u infrastrukturne objekte u kojima borave deca - od vrtića, preko škola, visokoobrazovnih institucija i objekata za razvijanje svih vidova talenata, do prostora za razvoj individualnog i kolektivnog sporta.

- Svesni smo da je jako teško, pre svega kada je u pitanju obnavljanje infrastrukture i da ne možemo baš sve da uradimo sami.

A toga su svesni i ljudi iz društveno odgovornih kompanija kao što je to Sport Vision, koja je pokrenula ovaj projekat.

Zahvaljujući njima, ali i gradu, koji je izdvojio sredstva u iznosu od 600.000 dinara za zamenu stolarije, đaci Zmajeve škole od danas imaju novu salu i daleko bolje uslove za vežbanje.

Verujem da nećemo ovde stati i da će i u narednom periodu grad Vranje imati dovoljno snage, ali i ovako dobre partnere kako bi brojne kreativne ideje sproveo u delo - rekla je ona.

Gradski većnik Nenad Đorđević istakao je značaj ulaganja u objekte za razvoj sporta.

- Školske sale su predviđene za rekreaciju, druženje i igru dece i zato treba da budu vrhunski uređene.

To je prostor u kome mogu da se formiraju kvalitetni sportski timovi i pojedinci, koji će kasnije sve nas i naš grad predstavljati na najbolji mogući način - rekao je Đorđević.

SPORT VISION: PET OBNOVLJENIH SALA

- Ovo je druga godina u kojoj sređujemo i obnavljamo sale za fizičko vaspitanje i veoma smo ponosni na pet obnovljenih sala koje danas koristi više od 4.000 učenika u osnovnim školama u Beogradu, Šapcu, Valjevu, Kragujevcu i od danas u Vranju.

Pomagali smo i pomažemo i dalje ugroženoj populaciji stanovništa i neprestano podržavamo i afirmišemo mlade ljude da se bave sportom, podržavamo talente i različite sportske manifestacije.

Kao moderna, fleksibilna i stabilna kompanija koja je na tržištu već 20 godina, imamo odgovornost i obavezu da nastavimo da radimo i da pomažemo i dalje - istakla je Anja Dmitrović, direktorka marketinga kompanije Sport Vision.

Ovaj projekat pokrenut je sa idejom da se omogući sigurno i neometano sprovođenje fizičkih aktivnosti u osnovnim školama i obezbedi mladima u razvoju kvalitetna i opremljena sala za fiskulturu, u kojoj će razviti svoje veštine i provesti najlepše školske dane.

- Kompanija Sport Vision uvidela je sve učestaliji problem neadekvatno opremljenih i zastarelih fiskulturnih sala u osnovnim školama širom Srbije, što je ujedno bila i glavna motivacija za sprovođenje ovog projekta.

Društveno odgovornim akcijama kompanija Sport Vision nastaviće da motiviše i ostale korporacije, razvija osećaj zajedništva i podiže svest o važnosti ovakvih projekata i u budućnosti - navode iz ove kompanije.

Najnovije vesti