Svečano otvoren festival Piano summer

Festival Piano summer izgrađen je na entuzijazmu, posvećenosti i volji mnogih umetnika, pre svega pijanista, ali i drugih aktivista i promotera kulture, istakla je Marija Dinov, predsednica Udruženja umetnika Piano summer na otvaranju istoimenog festivala, u utorak u Pozorištu Bora Stanković u Vranju.

"Umetnici su ti koji predstavljaju dušu svakog festivala.

Pored umetnika dušu festivala čini publika, kojoj se zahvaljujem na dugogodišnjoj toploj recepciji", dodala je Dinov.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog održavanja ove kulturne manifestacije koja ima tradiciju i po kojoj je Vranje prepoznatljivo.

"Tokom trajanja ove manifestacije Vranje postaje grad ispunjen notama Betovena, Baha, Šopena, Mocarta, Čajkovskog, mesto vrhunskih interpretacija svetski poznatih kompozitora i magije umetnika koju stvaraju na svojim instrumentima.

Ova svetkovina klasične muzike postala je svojevrsni brend našeg grada.

Vranje, grad koji ima dušu, grad sevdaha i meraka, grad trube, vranjske gradske pesme poznat je i kao grad festivala Piano summer.

Zahvaljujući mnogim preduzetim aktivnostima, uključujući i one vezane za organizaciju i održavanje ove manifestacije, Grad Vranje je 2019. godine uvršten u članstvo u UNESKO mreži kreativnih gradova za oblast muzika.

Na to smo veoma ponosni, jer su na taj način otvorene nove mogućnosti za razvoj i unapređenje kulture našeg grada", rekao je Milenković.

Na svečanom otvaranju nastupio je pijanista, osnivač i umetnički direktor festivala Pianno summer Zoran Imširović.

U sredu publici će se predstaviti portugalski pijanista Adrijano Žordao.

Festival traje do petka 6. avgusta, a ulaz za sve koncerte je slobodan.

Najnovije vesti