Susret Milenković - Bilgič: Turci pomažu obnovu Hamama i Baba Zlatine VIDEO

Sa ambasadorom Turske i predstavnicima Agencije TIKA iz Turske dogovorili smo da njihove stručne ekipe dođu u Vranje kako bismo obavili procenu i uradili kompletnu tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju kulturno-istorijskih objekata od velikog značaja za grad Vranje - izjavio je gradonačelnik Slobodan MIlenković, nakon sastanka sa ambasadorom Turske u Srbiji, njegovom ekselencijom Tanžu Bilgičem.

Milenković se sa Bilgičem susreo u ponedeljak u Vranju, na sastanku kome su prisustvovali i gradonačelnikovi najbliži saradnici.

Vođeni su razgovori o kulturnoj i privrednoj saradnji.

- Ambasadoru smo predstavili bogato kulturno nasleđe našeg grada, kao što su Hamam, Haremluk i Beli most.

Njegovu ekselenciju upoznali smo sa namerom da rekonstruišemo Pribojčićevu kuću i Baba Zlatinu ulicu - kazao je Milenković.

Milenković je ambasadora Bilgiča upoznao sa prednostima koje Slobodna zona Vranje u Bunuševcu pruža potencijalnim investitorima, uz napomenu da ovde posluje jedna građevinska firma iz Turske koja se priključila humanitarnoj akciji za obnovu škole u Mečkovcu.

- Veoma mi je drago što smo u Vranju, gradu u kome postoji kulturni objekti iz osmanlijskog perioda.

Želimo da vam pomognemo u njihovoj obnovi, kao i da u Vranje dovedemo turske investitore.

Naši odnosi su dobri, a mi želimo da ih još više unapredimo kroz kulturnu i privrednu saradnju - poručio je ambasador Tanžu Bilgič.

Bilgič je sa domaćinima na kraju posete obišao sve pomenute lokacije u Vranju.

Najnovije vesti