Surdulički Vodovod BOMBARDUJE ŠABIĆA zahtevima

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić objavio je u petak da mu je od Javnog preduzeća Vodovod iz Surdulice, koje je već zatražilo kopije dokumenta iz više od hiljadu predmeta, stigao dvanaesti zahtev po redu, javlja N1.

Šabić je na Tviteru objavio da mu je stigao i novi zahtev od ovog preduzeća u kojem se od njega zahteva da dostavi: Budžet Poverenika za 2018. godinu, visinu plate Poverenika, precizno po mesecima, od 2004. godine do danas, tačne datume kada je bio na odmoru, takođe od 2004. godine do danas kao i da navede dane kada je bio na "nekoj vrsti odmora/odustva" u poslednjih 14 godina.

"G-đa direktorka “Vodovoda” iz Surdulice se baš “razmahala”, evo ( u 30 dana) njen 12-i zahtev za pristup info. o radu Poverenika!
Naravno, dobiće tražene info.
Samo, pitam se,a možda bi i neko od nadležnih mogao da je pita, - stiže li nekad, i kako,da se bavi i vodovodom? ;)
", navodi Šabić na Tviteru.

Kako je napisao, ovo je 12. zahtev iz istog preduzeća u poslednjih 30 dana i na njega će odgovoriti.

Dva državna preduzeća - Republički geodetski zavod i "Vodovod" iz Surdulice su početkom meseca od Kancelarije poverenika zatražili kopije dokumenta iz više od hiljadu predmeta, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Republički geodetski zavod zahtevao je kopiju svih akata o postupanju i nepostupanju državnih organa po zahtevima portala "Pištaljka", a zatim i kopiju svih dokumenata koje je Savet za borbu protiv korupcije za 13 godina uputio Povereniku.

Javno preduzeće "Vodovod" iz Surdulice ranije je zahtevalo tačan dan, sat i minut zahteva koji su im podneti, a o kojima je Poverenik kasnije pokretao postupke.

Iz pravne službe surduličkog "Vodovoda" su ranije u kratkom telefonskom razgovoru za N1 poručili: dokumentacija je tražena zarad analize koju priprema JP Vodovod, bez detalja o kakvoj analizi je reč.

Ipak, direktorka ovog preduzeća Olivera Ristić za Insajder je priznala da Vodovodu suštinski nije potrebna ova informacija, ali da žele da Povereniku pokažu kako je to kada ih neko „bombarduje“ zahtevima.

Neke od zahteva, Šabić je postavio na svoj Tviter profil.

Najnovije vesti