Surdulički Radnik novi košarkaški drugoligaš

Vranje - Košarkaši Radnika iz Surdulice novi su članovi Druge muške lige Srbije.

Na revijalnoj utakmici sa selekcijom Prve muške regionalne lige Istok, koja je odigrana prošlog vikenda, na prigodan način proslavili su ulazak u viši rang takmičenja.

Pre početka ovog revijalnog susreta upriličena je ceremonija uručenja pehara i priznanja najboljiim pojedincima i ovom sportskom kolektivu.

Za ostavreni rezultat medalje košarkašima dodelio je Vladica Nestorović predsednik Sportskog saveza opštine Surdulica, a pehar namenjen prvaku lige kapitenu Grujiću uručio je komesar lige Igor Đorđević.

U nezvaničnom delu priznanje je dobio i kapiten domaće ekipe Grujić, koji je po izboru trenera najkorisniji igrač prvenstva.

Na početku druge četvrtine utakmice od aktivnog igranja oprostio se na simboličan način dugogodišnji kapiten ekipe Marko Marković, simboličnim gestom predaje dresa svojoj naslednici.

Marković je u dresu Radnika odigrao više od 500 utakmica, sada je odlučio da mesto ustupi mladjima, ali će, kako reče za svoj klub biti tu i dalje.

- Delio sam i lepe i teške trenutke sa ovim ljudima već dvadeset godina.

Hvala ekipi i treneru što su mi ove godine omoćili da budem deo ovog istorijskog uspeha kluba.

Hvala ovom gradu koji ima sluha i razumevanje za sport i njegovu neospornu važnost za pravilan razvoj mladih ljudi.

Ja ću i dalje biti tu za sve vas, moći ćete u svakom trenutku da računate na mene, nastaviću da se borim za ovaj klub na nekim drugim poljima.

Radnik mi je u srcu - rekao je Marković.

Utakmici su pored ostalih prisustvovali ministar u Vladi Republike Srbije Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica Aleksandra Popović, većinik za sport Nebojša Arsić, predsednik sportskog saveza Surdulice Vladica Nestorović, sekretar saveza David Milić, i predsednik kluba Vladislav Tončev.

Delegaciju Košarkaškog saveza Srbije (KSS), koja je prisustvovala utakmici, činili su potpredsednik saveza Dušan Projović, Vule Vuković, predsednik RKS Južna Srbija, generalni sekretar Veselin Marjanović i članovi predsedništva RKSJS.

Ovu priliku KK Radnik je iskoristio i da ukaže zahvalnost svima koji su im pomogli u ostvarenju istorijskog uspeha.

Najnovije vesti