Surdulički đaci prednjače po nagradama u Centru za talente

Marija Petrović, učenica treće godine Gimnazije Svetozar Marković u Surdulici, osvojila je prvo mesto iz geografije, dok su Anđela Dukadinović, učenica četvrtog razreda medicinske škole Dr Izabel Emsli Haton iz Vranja i Nevena Stoiljković, koja pohađa sedmi razred OŠ Dragomir Trajković iz Žbevca, osvojile treće mesto iz biologije na 61. republičkom takmičenju po naučnim disciplinama i Smotri istraživačkih radova talenata Srbije.

Sve navedene takmičarke polaznice su Regionalnog centra za talente u Vranju, a osim njih nagrađene su i Lana Popović i Anastasija Popović, učenice osmog razreda OŠ Vuk Karadžić u Surdulici, koje su osvojile treće mesto iz engleskog jezika na istom takmičenju.

Nada Ristić, učenica sedmog razreda OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici osvojila je treće mesto u matematici, dok je Stefanu Trajkoviću, učeniku četvrtog razreda surduličke gimnazije, pripalo treće mesto iz hemije na istom takmičenju.

Specijalne diplome u kategoriji istraživačkih radova pripale su Marti Bulatović, učenici sedmog razreda OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, za treće mesto za istraživački rad iz istorije; Mariji Petrović, učenici trećeg razreda gimnazije Svetozar Marković u Surdulici za osvojeno prvo mesto za istraživački rad iz geografije, te Stefanu Trajkoviću, učeniku četvrtog razreda surduličke gimnazije, koji je sa istraživačkim radom iz hemije osvojio prvo mesto.

Takmičenje je održano u Čačku, uz učešće 400 takmičara u dvanaest naučnih disciplina.

Najnovije vesti