Surdulička Anestezija dobila najsavremeniji aparat za operacije

Najsavremeniji aparat za anesteziju renomirane firme Mindray dobio je Zdravstveni centar u Surdulici, odnosno surdulička Služba za anesteziju.

Aparat je pristigao zahvaljujući angažmanu direktora te ustanove dr Dragana Kitanovića i dr Nikole Gogića, anesteziologa Službe za anesteziju, a obezbeđen je preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Reč je o aparatu Mindray A9.

"Ovo je prvi aparat premium klase koji dolazi u Zdravstveni centar u Surdulici", kaže za Vranje News dr Gogić.

On dodaje da je to "impresivan aparat koji svu pažnju usmerava ka pacijentu".

"Napredni režimi za ventilaciju, sveobuhvatna analiza gasa, VCV kontrola jačine ventilacije, PCV kontrola pritiska ventilacije, integrisana analiza gasa i spirometrija su samo od nekih mogućnosti koje pruža ova fantastična mašina", naglašava dr Gogić.

On dodaje da će oni nastaviti da se angažuju, kako kod RFZO-a tako i kod Ministarstva zdravlja, kako bi u dogledno vreme obezbedili još jedan ovakav aparat.

"Time bismo pokrili našu drugu operacionu salu, koju koristimo za ginekološke operacije i intervencije.

Naša velika želja je da ovim salama obezbedimo i centralni dotok kiseonika", navodi surdulički anesteziolog.

Direktor ZC Surdulica dr Dragan Kitanović zahvalio se Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

"Uvek smo tu za naše pacijente.

Menadžment ZC Surdulica nastoji da svi zajedno nastavimo da podižemo kvalitet medicinskih usluga u našem centru i ubuduće", potencira Kitanović u izjavi za Vranje News.

Najnovije vesti