Surduličani slavili na Čairu: Radnički Niš - Radnik 0:3 VIDEO

Vranje/Niš - Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika pobedili su ekipu Radničkog u Nišu sa 0:3 (0:0), u utakmici 23. prvenstvenog kola Super lige Srbije.

Surduličani, koji zauzimaju poslednje mesto na tabeli, došli su do trijumfa posle skoro sedam meseci i to im je druga pobeda u sezoni (uz 8 nerešenih utakmica i 13 poraza).

Nišlije su bile nadmoćnije u prvom poluvremenu, ali su se igrači Radničkog ispromašivali (imali su i jednu stativu i poništen gol iz opravdano dosuđenog ofsajda).

Usledila je kazna.

Najpre je u 56. minutu Borko Duronjić doneo prednost Radniku, posle jedne lopte upućene sa levog krila koja je trebalo da bude centaršut, ali je završila u mreži Nišlija.

Ako je prvi gol bio slučajnost, drugi, koji je takođe delo Borka Duronjića spada u kategoriju evrogolova.

Naime, u 62. minutu Duronjić je primio loptu u napadau, iskosa sa leve strane, primirio je, a onda sa oko 27-28 metara uputio neodbranjih šut u golmanov desni gornji ugao za 0:2.

Za konačnih 0:3 pobrinuo se Haris Hajdarević u 71. minutu.

Posle školske akcije Radnika i prodora sa levog krila nije mu bilo teško da neometan sprovede loptu u mrežu Radničkog.

Radnički je i posle 0:3 imao par poluprilika da ublaži ovaj poraz, ali je sigurno reagovao odlični Ranđelović na golu Surduličana.

Radnik je i posle ove pobede prikovan za dno tabele sa 14 bodova.

Najbliži tim mu je Železničar iz Pančeva sa 19, 21 bod ima IMT, a 22 Javor Matis.

Radnički iz Niša na trinaestom mestu ima 23 boda.

Priliku da se u borbi za opstanak primakne ostalim timovima sa dna tabele, Radnik će imati u sledećem kolu kada će u Surdulici gostovati kragujevački Radnički, petoplasirani tim Super lige.

Najnovije vesti