Surduličani preokretom do tri boda u Senti: TSC - Radnik 1:3 VIDEO

Surdulički Radnik, koji u poslednje vreme prikazuje zapažene partije u Super ligi Srbije u fudbalu, u 18. kolu ostvario je još jedan trijumf, ovog puta na gostovanju u Senti protiv TSC-a rezultatom 1:3 (1:0).

Surduličani su na neugodnom gostovanju igrali rasterećeno, imali nekoliko prilika i poluprilika za gol još u prvom delu igre, ali su domaćini u prvih 45 minuta ipak poveli golom Damjana Dostanića u 39. minutu igre.

Prethodio je slobodan udarac sa leve strane, lopta je ubačena pred gol Radnika, ali je golman Kostić dobro odreagovao na jedan udarac ka golu.

Međutim, nakon što je lopta odbijena jedan fudbaler TSC-a šutirao je sa velike udaljenosti, lopta je pomalo srećno došla do Dostanića koji je bio precizan u šutu sa desetak metara od gola gostiju.

Surduličani su, uprkos primljenom golu u nezgodnom tenutku, pred kraj poluvremena, dominirali u nastavku igre.

Do izjednačenja su došli već u 50. minutu golom Nemanje Subotića.

Domaćini su prethodno izgubili loptu pred svojim šesnaestercem, ona je došla do Subotića koji je napravio pravi slalom kroz odbranu gostiju i savladao golmana domaćih Filipovića.

Radnik je do vođstva došao golom Vuka Mitoševića u 69. minutu, nakon kontranapada iz udžbenika koje je krenuo posle prekinutog napada TSC-a.

Pečat u rezultatskom smislu na ovaj meč stavio je najbolji strelac Radnika i jedan od najefikasnijih igrača lige Milan Makarić, golom takođe posle izvanrednog kontranapada, u trećem minutu nadoknade vremena.

Od dolaska Slavoljuba Đorđevića za šefa stručnog štaba Surduličani su napravili veliki skok na tabeli i sada, posle 18. kola zauzimaju sedmo mesto sa osvojenih 27 bodova.

Podsećanja radi, Radnik je u 8. kolu bio poslednji dvadeseti među superligašima sa samo 4 boda.

U poslednjem 19. kolu jesenjeg dela prvenstva Surduličani će imati težak zadatak da kao domaćini osvoje bodove protiv Čukaričkog, četvrtoplasiranog tima Super lige koji ima pet bodova više.

Podsećanja radi, regularni deo meča dve ekipe nedavno u Kupu u Surdulici završen je 2:2, a Radnik je slavio posle izvođenja penala (bilo je 4:2) čime se plasirao u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Najnovije vesti