Surduličani poraženi u nadoknadi nakon dva vođstva: Radnik - Mladost 2:3

Vranje - Fudbaleri Radnika, iako su imali tri boda u džepu nakon isteka 90. minuta utakmice, poraženi su kao domaćini u Surdulici od Mladosti iz Lučana sa 2:3 (1:1), u drugom kolu Super lige Srbije.

Dogodilo se upravo ono zbog čega je trener domaćih Simo Krunić i bio oprezan i strahovao pred ovu utakmicu, jer su opuštanje i loša odbrana od prekida koštali njegov tim nakon što je Radnik odlično započeo šampionat pobedom nad Voždovcem u gostima na premijeri (1:3).

Neugodni gosti iz Lučana su već u prvom poluvremenu stavili do znanja domaćinu da nisu došli u Surdulicu da se brane.

U vođstvo ih je doveo Nemanja Milićević koji je posle kornera bio najviši u skoku u 25. minutu susreta i smestio loptu iza leđa golmana domaćih Ivana Kostića.

Radnik je uspeo da do kraja poluvremena poravna na 1:1 i to iz majstorski izvedenog slobodnog udarca Milana Makarića, veoma efikasnog na početku lige (dosad tri gola), u 44. minutu.

Dugo je ovaj rezultat stajao na semaforu, da bi Radnik, možda i u pravo vreme, u 80. minutu došao do vođstva golom Vuka Mitoševića. koji je precizno, nisko po zemlji šutirao ka golu gostiju sa dvadesetak metara i pogodio za 2:1.

Imali su Surduličani šanse da reše meč, vodili i kada je isteklo regularno vreme, ali je Mladost uspela da u svega nekoliko minuta napravi neverovatan preokret.

Najpre je u prvom minutu nadoknade mrežu domaćina pogodio internacionalac Emanuel Obiora Odita, posle lošeg ispucavanja lopte golmana domaćih, da bi u četvrtom minutu ekstra vremena tri boda gostima doneo Đorđe Babić. evrogolom sa više od dvadeset metara.

Radnik je posle ovog kola osmi na tabeli Super lige sa tri osvojena boda.

U 3. kolu Surduličani će predstojećeg vikenda u Kruševac "na noge" Napretku.

Najnovije vesti