Surduličani nezaustavljivi u Super ligi: Inđija - Radnik 0:1 VIDEO

Vranje - U prvoj utakmici 26. kola Super lige Srbije fudbaleri surduličkog Radnika savladali su kao gosti ekipu Inđije sa 0:1 (0:0).

Tri boda na teškom gostovanju Surduličanima je jedinim pogotkom na utakmici doneo Nemanja Subotić u 85. minutu utakmice, na asistenciju Makarića.

Inđija je pokušavala da učini nešto ozbiljnije u prvom delu igre, najpre preko Vasilija Đurića u 13. minutu koji je šutirao sa oko 20 metara, ali je golman Radnika Kostić boksovao loptu u aut.

U 43. minutu probao je i kapiten Inđije Nebojša Bastajić iz slobodnog udarca sa oko 22-23 metra, ali je golman Kostić loptu izbio u korner.

Isti igrač je u 45. minutu šutirao glavom sa peterca, ali je Kostić opet bio siguran.

U drugom poluvremenu, u 64. minutu bivši igrač vranjskog Dinama Željko Dimitrov je ubrzo nakon ulaska u igru postigao gol za Inđiju, ali rukom, zbog čega je kažnjen žutim kartonom.

U 67. minutu najbolji strelac lige, napadač Radnika Milan Makarić šutirao je iz slobodnog udarca po zemlji, ali je golman domaćih Jovičić bio siguran.

Radnik je u 85. minutu postigao jedini gol preko Subotića i to je bilo dovoljno za tri boda, iako su domaćini u 87. preko Brane Ilića imali šansu za izjednačenje, ali je Ilićev šut pogodio stativu, ne i mrežu gola Radnika.

Sa tri nova boda Radnik je sa 41 bodom makar na nekoliko sati skočio na visoko šesto mesto na tabeli, prestigavši ekipe Proletera (39 bodova) i TSC-a (38).

Surduličani su u seriji od tri pobede (koje su ostvarili nakon poraza od Partizana u Beogradu), a ukupno ih imaju dvanaest od početka sezone (uz pet nerešenih rezultata i devet poraza).

Pratioci Radnika imaju težak zadatak u ovom kolu.

Proleter kasnije u nedelju gostuje pretposlednjoj Mačvi, dok TSC-u neće biti nimalo lako da dođe do bodova na gostovanju Radničkom u Nišu.

Ekipu Radnika za sedam dana očekuje derbi kola sa četvrtoplasiranom Vojvodinom koji će biti odigran na Gradskom stadionu u Surdulici.

Najnovije vesti