Surduličani i dalje silni u prvenstvu: Radnik - Mačva 3:0 VIDEO

Vranje - Fudbaleri surduličkog Radnika savladali su Mačvu iz Šapca rezultatom 3:0 (2:0), u utakmici 15. kola Super lige Srbije koja je odigrana na Gradskom stadionu u Surdulici.

Gosti su krenuli agilnije, imali na početku dve prilike, od toga jednu stopostotnu, ali su do gola ipak prvi došli Surduličani u 23. minutu, kada je sa penala siguran bio ubojiti špic i jedan od najboljih strelaca lige Milan Makarić.

Radnik je posle vođstva preneo igru na polovinu gostiju i imao nekoliko izglednih prilika, ali su gosti pretili iz kontri i imali dve sjajne šanse posle centaršuteva sa desne strane.

Jedan od šuteva napadača gostiju golman Kostić fenomenalno odbranio, a drugi je završio pored gola.

Gosti su nastavili pritisak na gol domaćih i kod rezultata 1:0 za Radnik imali još dve, tri izgledne situacije, ali ih je u inicijativi i promašajima zaustavio evrogol Vuka Mitoševića u poslednjem minutu prvog dela igre.

Veznjak domaćih primio je loptu na dvadesetak metara od kola, napravio dva, tri koraka i levom nogom sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u suprotnu rašlju gola Mačve.

Radnik je bio dominantan u prvom delu drugog poluvremena, ali su Šapčani propustili priliku da smanje na 2:1 i vrate neizvesnost u meč kada je jedan od defanzivaca Radnika izbio loptu sa gol linije.

Inicijativa Surduličana krunisana je trećim golom vrlo efikasnog ukrajinskog internacionalca Evgena Pavlova koji je domaćine odveo na 3:0 u 62. minutu, nakon fenomenalnog prodora Makarića po levom boku i lopte koju je Pavlov dobio kao na tacni.

Ukrajinac je po ko zna koji put postigao gol nakon ulaska u igru sa klupe za rezerve.

Radniku je ovo šesta pobeda u Superligi.

Imaju 20 bodova na dvanaestoj poziciji tabele.

U sledećem kolu očekuje ih teško gostovanje Spartaku u Subotici.

Subotičani su u petak trijumfovali u Ivanjici protiv Javora (1:3) i zauzimaju vrlo visoko 5. mesto na tabeli sa 26 bodova.

Najnovije vesti