Surduličani brzo zaboravili poraz od Partizana: Radnik - Javor 2:0 VIDEO

Vranje - Fudbaleri surduličkog Radnika pobedili su kao domaćini ekipu Javora iz Ivanjice sa 2:0 (0:0), u utakmici 24. kola Super lige Srbije koja je odigrana na Gradskom stadionu u Surdulici.

Surduličanima su pobedu doneli igrači sa klupe - Uroš Milovanović u 64. i Nemanja Subotić u 80. minutu.

U Surdulici nije viđena utakmica "lepa za oko".

U prvom delu igre su čak gosti bili konkretniji i imali nekoliko izglednih prilika.

Ponajbolju od njih u 34. minutu propustio je internacionalac Dokura kada je sa nekoliko metara od gola golmana domaćih Kostića šutirao preko prečke.

Radnik je svoju najbolju priliku za gol u prvom delu igre imao preko Bogdanovskog čiji je udarac takođe otišao preko gola gostiju.

Imao je Javor svoje prilike u u prvom delu nastavka igre, dve čak vrlo izgledne, ali napadači gostiju nisu bili efikasni.

Zbog brojnih promašaja stigla ih je kazna.

Najpre je rezervista Milovanović, na asistenciju Danoskog, ušao u šesnaesterac i šutem u sam ugao gola gostiju doneo domaćinima prednost.

Lukić je potom propustio idealnu priliku da duplira vođstvo domaćih.

Radnik je u 80. minutu ipak uspeo da postigne i drugi gol, a strelac je bio Subotić, opet na asistenciju Danoskog.

Nakon ovog kola Surduličani su osmi na tabeli Super lige sa 35 osvojenih bodova, dok je Javor trinaesti sa 28.

Surduličani, na poziciji koja vodi u plej of, imaju bod više od niškog Radničkog, dva više od Metalca, a četiri od lučanske Mladosti.

Ispred Radnika je Proleter na sedmoj poziciji sa 36 bodova (u nedelju gostuje Crvenoj zvezdi), dok TSC na šestoj poziciji ima tri boda više od Surduličana.

Fudbaleri surduličkog superligaša imaće u sredu 3. marta priliku za osvajanje novih bodova jer će, opet na svom stadionu, dočekati ekipu Novog Pazara koja na četrnaestom mestu ima 27 bodova i nalazi se u grupi klubova koji se bore za opstanak u ligi.

Najnovije vesti