Surduličani bolji od Spartaka, meč obeležio istorijski momenat VIDEO

Vranje/Niš - Fudbaleri surduličkog Radnika pobedili su kao domaćini na niškom Čairu ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 2:0 (1:0), u utakmici 2. kola Super lige Srbije.

Radnik je kao domaćin u Nišu, gde je igrao zbog problema sa travnatom podlogom na vlastitom stadionu u Surdulici, do vođstva došao već u 4. minutu golom Vuka Mitoševića.

Duronjić je šutirao iskosa sa desne strane, golman gostiju izbio loptu na koji je natrčao Mitošević i smestio je u levi donji ugao gola Subotičana.

Poprilično je smušena bila odbrana gostiju, pa je Radnik mogao i da duplira vođstvo u prvih petnaestak minuta, najpre preko Duronjića, a potom i preko Kunića, ali su gosti u obe situacije nekako sačuvali gol.

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Konačan rezultat golom u drugom delu igre (58. minut) postavio je Vukašin Bogdanović, koji se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju posle sjajnog šuta Mitoševića i još jedne odbijene lopte golmana gostujučeg tima.

Upravo su taj gol sudije u VAR sobi proveravale neverovatnih trinaest minuta zbog potencijalnog ofsajda.

Ova dužina VAR provere se ne pamti u evropskom fudbalu.

VAR sudije su na kraju odluku donele u konsultaciji sa glavnim arbitrom Momčilom Markovićem i gol je priznat.

Posle ove situacije, Subotičani su se prenuli, imali više prilika makar za počasni gol, ali je posle izglednih situacija iz kojih su Todorovski i Bjelović šutirali na gol Radnika golman Stefan Ranđelović sačuvao svoju mrežu.

Ovom pobedom Radnik je došao do četvrtog boda i sedmog mesta na tabeli Super lige, posle remija na startu sezone sa Mladošću u Lučanima (0:0).

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...