Suđenje za Jugetovo ubistvo počeće 10. marta, optuženi negira krivicu

Pred Višim sudom u Vranju u sredu je održano pripremno ročište u predmeta vezanom za ubistvo Vranjanca Jugoslava Jugeta Cvetanovića, na kome je doneta odluka da glavni pretres u ovom predmetu počne 10. marta, potvrđeno je u dopisu iz Višeg suda.

Podgoričanin M.V. negirao je u prvom pojavljivanju pred sudom krivicu za ovo ubistvo.

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo 12. decembra prošle godine protiv M.V. iz Podgorice "zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo i na podmukao način lišio života" Cvetanovića.

M.V. je pod sumnjom na počinjenje krivičnog dela teško ubistvo, iz člana114, stav 1, tačka1 Krivičnog zakonika i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (član 348, stav 4 Krivičnog zakonika).

VJT je podiglo optužnicu 12. decembra 2019. godine.

Ubijeni Vranjanac Jugoslav Cvetanović rođeni je brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Jugoslav, u to vreme tridesetjednogodišnjak, ubijen je hicima iz vatrenog oružja 27. septembra 2017. godine u haustoru kompleksa zgrada Lepa Brena u centru Vranja.

Najnovije vesti

Foto MUP MUP: Svaka blokada kršenje zakona »

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je u subotu da žele da obaveste javnost "da je svaka blokada saobrać...