Stopanjčani pali u Trgovištu: Raspucana Pčinja lako do polufinala Kupa FS RIS

Fudbaleri Pčinje iz Trgovište rezultatom 8:3 deklasirali su kao domaćini ekipu Jedinstva iz Gornjeg Stopanja, člana Zone Jug, u utakmici četvrtfinala Kupa FS RIS.

U prvom zvaničnom meču za Pčinjane u novoj sezoni strelci su bili Marjan Petrović i Vasilije Spasić (po dva gola), dok su po jedan postigli Jugoslav Mitrović, Stefan Manasijev, Kristijan Ilić i Novak Spasić.

Pčinja se ovom pobedom plasirala među četiri najbolja tima u Kupu FS RIS.

Podsećanja radi, ovaj kup predstavlja ujedno kvalifikacije za Kup Srbije.

Takmiče se samo ekipe pobednici okružnih kup takmičenja.

Osam ekipa iz Regiona Istok (FS RIS) bori se za jedno mesto u Kupu Srbije.

Pčinja uspešna u pripremnom periodu

FK Pčinja, jedini član Srpske lige Istok iz Pčinjskog okruga, u pripremnom periodu odigrala je dosad četiri utakmice. U gostima u Donjem Stopanju pobeđena je Plantaža sa 1:6 (0:2). Strelci za Pčinju u toj utakmici bili su Novak Spasić, Stefan Manasijev, Vasilije Spasić, Marko Hristić, Marjan Petrović i Davor Stojilković. U drugoj pripremnoj utakmici Pčinja je sa Vlasinom u Vlasotincu odigrala bez golova 0:0, dok su u trećem meču Pčinjani kao gosti u Vranju deklasirali zonaša Dinamo Jug sa 0:4 (0:0). Strelci za tim iz Trgovišta bili su Jugoslav Mitrović (tri gola) i Vasilije Spasić. U poslednjoj proveri pred kup odigrali su bez golova protiv Brzog Broda u Nišu.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...