Stopa povodom Dana Vojske: Pomaganje građanima naša najuzvišenija misija

Za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske "ne postoji uzvišenija misija od pružanja pomoći građanima i jačanja međusobnog poverenja vojske i naroda", izjavio je u ponedeljak povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije komandant brigade, pukovnik Slobodan Stopa.

- Postignuti rezultati su dokaz visoke profesionalnosti i osposobljenosti pripadnike brigade - dodao je Stopa.

On je govorio o brojnim aktivnostima, koje je 4. brigada sprovela između dva praznika - obezbeđivanje granica, međunarodna vojna i civilno-vojna saradnja, obuka jedinica, a posebno značaj vojno-taktičke vežbe "Sadejstvo 2018", koja je održana u prisustvu najvišeg državnog i vojnog vrha.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, prisustvujući vojnoj svečanosti u kasarni "Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog" u Vranju, rekao je da 4. brigada Kopnene vojske sa svim svojim jedinicima "predstavlja ponos ne samo grada, već i susednih opština Pčinjskog okruga, čiji se pripadnici danonoćno brinu o bezbednosti i stabilnosti ovog dela države".

- Uvek ste sa narodom i uz narod, koji, kao i lokalna zajednica, ima ogromno poverenje u vas.

Vi ste naš oslonac, neko na koga možemo računati uvek.

Mnogo puta pružali ste nam podršku u situacijama, kada su usled vremenskih i elementarnih nepogoda, ljudski životi i imovina bili ugroženi - kazao je Milenković.

Na svečanosti su pročitani ukazi o unapređenju i stimulativnim merama pojedinim pripadnicima 4. brigade.

Dan vojske Srbije obeležava se od 2011. godine, a centralna proslava organizovana je danas u Beogradu.

Najnovije vesti