Stojmenović: Ulaganja u infrastrukturu za 30 odsto veća u narednoj godini VIDEO

Gradski većnik za komunalnu delatnost i infrastrukturu grada Vranja Slavoljub Stojmenović izjavio je nakon sednice veća u četvrtak da usvojena Odluka o programu uređivanja gradskog građevinskog zemljišta za 2021. godinu predstavlja pripremu za izgradnju objekata od posebnog strateškog interesa za razvoj grada.

- Za realizaciju programa uređivanja građevinskog zemljišta u 2021. godini isplanirana su sredstva u ukupnom iznosu od 689,5 miliona dinara, što je za 31 procenat (ili 163,6 miliona) više nego lane.

Ovo je jedna od najvažnijih odluka posle usvajanja budžeta, jer tu ulaze komunalni program i važni strateški projekti - potencirao je on.

Članovi Gradskog veća usvojili su u četvrtak programe poslovanja sa finansijskim planovima pojedinih javnih preduzeća i ustanova za 2021. godinu i dali saglasnost na Nacrt Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2021. godinu.

Data je saglasnost i na Nacrt Plana razvoja grada Vranja za period 2021-2030. godina.

Usvojeni su nacrti odluka o promeni osnivačkih akata Javnih ustanova Škola animiranog filma (ŠAF) Vranje, Narodni univerzitet Vranje i Regionalni centar za talente.

Izmenjena je i odluka o nagrađivanju najboljih studenata u tom smislu da će lokalna samouprava ove godine sa po 20.000 dinara umesto 40 nagraditi 65 najboljih, o čemu više možete pročitati klikom na link u nastavku.

Najnovije vesti