Sto hiljada evra za video nadzor za kontrolu saobraćaja u Vranju

Tačno 11,5 miliona dinara (ili oko 100.00 evra) predvideo je Grad Vranje za instaliranje video nadzora na ključnim raskrsnicama u gradu, kao i u blizini vranjskih škola, navodi se u Programu za rad Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Vranja za 2021. godinu.

Za realizaciju navedenog programa u 2021. godini predviđeno je ukupno 24 miliona dinara, što znači da gotovo polovina otpada na video nadzor.

U ove namene investiraće se novac od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Druga najkrupnija stavka (4,1 milion dinara) je kupovina auto-sedišta u sklopu promotivne kampanje besplatne podele roditeljima i bezbednosti saobraćaja koju grad organizuje svake godine.

Milionska suma (1 milion dinara) izdvojena je još za izradu Strategije bezbednosti saobraćaja za petogodišnji period.

Za nabavku opreme za Policijsku upravu Vranje planirano je 750.000 dinara.

Program predviđa realizaciju 21 projekta (ostali otpadaju na izradu projektne dokumentacije, učešća na stručnim skupovima, organizaciju studijskih poseta, takmičenja u oblasti saobraćaja i sl).

O novim ulaganjima u postavljanje video-nadzora u okolini škola i na većim raskrsnicama sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom MIlenkovićem je u prvoj polovini aprila ove godine razgovarao ministar policije Aleksandar Vulin.

Ceo Program o bezbednosti saobraćaja za ovu godinu i u sklopu njega detalji o video ndazoru objavljeni su u Službenom glasniku grada Vranja.

Najnovije vesti