Sto hiljada dinara očekuje prvu rođenu bebu u Vranju u novogodišnjoj noći

Gradsko veće Grada Vranje prihvatilo je u ponedeljak predlog Odluke o visini materijalne pomoći u Novoj 2023. godini, prema kojoj će provorođeno dete u Vranju u novogodišnjoj noći dobiti 100.000 dinara.

Svako sledeće dete koje se bude rodilo 1. januara dobiće 50.000 dinara.

Na 119. sednici Gradskog veća, osim ove odluke, prihvaćeni su nacrti odluka o izradi Plana detaljne regulacije vetroelektrane Poljanica i izradi izmena i dopuna Plana Aleksandrovačkog jezera.

Članovi Gradskog veća usvojili su Predlog Komisije o izboru direktnih korisnika, privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije.

Prihvaćen je Predlog Odluke o utvrđivanju vrste konkursa koji se raspisuje za sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja, radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini i utvrđivanje visine sredstava za realizaciju konkursa, rekla je na konferenciji za medije većnica Danijela Milosavljević.

"Ove godine iz budžeta grada za projekte proizvodnje medijskih sadržaja opredeljena su sredstva u visini od 25 miliona dinara.

Prihvaćeni su i tekstovi javnih konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2023. godinu i za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa za narednu godinu.

Za finansiranje projekta u kulturi predviđena su sredstva od 6 miliona dinara, a za sufinansiranje programa i projekta udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada 15 miliona dinara", rekla je Milosavljević.

U ponedeljak je usvojen i predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2022. godinu sa Finansijskim planom, prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu.

Najnovije vesti