Sto šest biračkih mesta na području Vranja i Banje, pogledajte broj birača

Pravo glasa na teritoriji Grada Vranja ima 68.295 punoletnih građana, od kojih u Vranju 60.316 i u opštini Vranjska Banja 7.979.

U nedelju 17. decembra glasaće se na 106 biračkih mesta, koliko ih ima na području Grada Vranja - u Vranju ih je 85, a u banji 21.

"Birač koji nije u mogućnosti da glasa na biračkom mestu, usled bolesti, starosti i invaliditeta, može da ostvari Ustavom zagarantovano pravo tako što će prijaviti glasanje van biračkog mesta ili direktno Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) 72 časa pre dana glasanja, ili biračkom odboru u nedelju, na dan glasanja, najkasnije do 11 sati.

Prijava birača za glasanje van biračkog mesta GIK–u obavlja se putem telefona 017 412-196.

Primopredaja glasačkog materijala između Gradske izborne komisije i biračkih odbora obaviće se u petak 15. decembra, u vremenu od 8 do 20 časova", saopšteno je iz Gradske izborne komisije.

Obuka za članove biračkih odbora

U Vranju je u toku obuka za članove biračkih odbora na području grada. Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Grada Vranja, u edukaciji učestvuje 636 članova biračkih odbora iz stalnog sastava. Obuku sprovode treneri Republičke izborne komisije (RIK). Cilj edukacije je "upoznavanje sa pravilima o radu biračkog odbora i sprovođenju izbora u skladu sa zakonom", navodi se.

Najnovije vesti