Stošić: Iza Specijalne bolnice teška, ali ipak uspešna godina

Vranje - Prvi put je ove 2020. Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, koja ima tradiciju od jednog veka, bila zatvorena na nekoliko meseci, i to u periodu trajanja vanrednog stanja, ali smo ipak zadovoljni razultatima na kraju teške poslovne godine, izjavila je za Vranje News direktorka ove zdravstvene ustanove dr Slađana Stošić.

- Za godinu koja je protekla u znaku borbe sa pandemijom virusa COVID-19, kažu i stariji radnici, može se reći da je bila jedna od najtežih, godina puna neizvesnosti, nepredvidljivih dešavanja u svakom pogledu.

Pandemija je najviše pogodila ustanove koje se bave turizmom, a nas je dodatno pogodilo to što smo u junu 2020. izašli iz zdravstvenog sistema zbog procesa privatizacije.

Tako da smo bili uskraćeni za pacijente koji se leče o trošku države.

No, ipak, marljivim i odgovornim radom menadžmenta i svih zaposlenih uspeli smo da se izborimo sa svim nedaćama - navodi direktorka Stošić za naš portal.

Prema njenom mišljenju ustanovi je tokom COVID krize najviše pomoglo to što je u prethodne dve godine poslovala veoma dobro.

- Popunjenost kapaciteta prethodnih godina bila je na zavidnom nivou, tako da smo imali novčanih rezervi za ovu tešku godinu.

Plate su isplaćivane bez dana zakašnjenja tokom cele 2020. godine u punom iznosu - kaže direktorka Stošić.

Osvrćući se na proces privatizacije, ona je potencirala da "sve protiče po planu i programu", odnosno "onako kako su obećali država i novi poslodavac".

- Svi zaposleni su dobili otpremnine osim dvoje koji su stekli uslov za penziju, ali su dobili otpremnine po drugom osnovu, a zatim potpisali ugovore o radu sa novim poslodavcem.

Tako da da nemamo prekida u kontinuitetu rada nijedan dan, što je jedna od najboljih privatizacija do sada.

Stabilnost u poslovanju bolnice ogleda se i u tome što su zaposleni na poslednju platu dobili i dodatak u vidu stimulacije, a poslovanje u 2020. godini završavamo sa svim isplaćenim računima i izmirenim obavezama prema dobavljačima.

Na kraju sa zadovoljstvom ističem da sam svedok vremena u kome se završava jedno poglavlje u istorijatu Vranjske Banje, a sa dolaskom investitora započinje preporod koji zaslužuje jedna ovakva banja, izuzetno bogata lekovitom termomineralnom vodom i drugim prirodnim potencijalima - navodi dr Stošić.

Direktorka na kraju kaže da ustanova nije imala posebne probleme u vezi sa zaražavanjem osoblja virusom COVID-19, iako ustanova od polovine maja radi u kontinuitetu.

- Imali smo samo pojedinačne slučajeve zaražavanja zaposlenih u kućnim uslovima.

Zaraženih gostiju nije bilo - zaključuje direktorka Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji.

STACIONAROM GAZDUJE MILENIUM TEAM

Beogradska firma "Milenium team" kupila je letos Specijalnu bolnicu u Vranjskoj Banji, popularni "Stacionar", za oko 900.000 evra. Prethodno je Direkcija za imovinu oglasila prodaju Stacionara, odredivši početnu cenu od 870.000 evra. Pored zgrade specijalne bolnice, na više od 2.200 kvadratnih metra, u paketu su bila i tri pomoćna objekta na ukupno više od 300 kvadrata, kao i zemljište na gotovo 4.000 kvadratnih metara. Početkom 2020. i Hotel "Železničar" u Vranjskoj Banji prodat je firmi Millenium resorts, kao i neposredno pre toga nikada završeni hotel Jumka, čuveni "Skadar na Banjštici" koji je novi vlasnik kasnije srušio do temelja sa namerom da pravi nove objekte i razvija turizam u Vranjskoj Banji.

Najnovije vesti