Stefanović: Bezbednosno stanje na jugu stabilno, oprez neophodan FOTO/VIDEO

Bezbednosno stanje na prostoru juga Srbije je solidno stabilno - izjavio je u petak u Vranju potpredsednik Vlade Srbije i ministar policije nebojša Stefanović, prilikom obilaska vranjske Policijske uprave.

- Nažalost, ovaj deo Srbije uvek je izložen mogućim pretnjama.

O potencijalnim pretnjama morate da vodite računa čak i kad ih nema, čak i kad su one latentne uvek morate da uložite dovoljno napora da one nikad ne prerastu u nešto što će izazvati nestabilnost ili ugroziti bezbednost građana - kazao je Stefanović.

On je precizirao da na jugu Srbije uvek postoje "moguće pretnje terorizmom i ekstremizmom".

- To su pretnje koje se iz regiona mogu preliti na naše područje, ali zato mi na ovom području imamo pozamašan bezbednosni aparat koji radi na tome da se tako nešto ne desi - kazao je Stefanović odgovarajući na pitanja novinara u zgradi Policijske uprave u Vranju.

On je dodao da "migracije nastavljaju da budu tema kojom MUP mora da se bavi".

- One danas jesu mnogo manje nego ranijih godina, ali nažalost u savremenom svetu, zbog geostrateških odnosa između velikih sila, to može da se preokrene u svakom trenutku.

Tu su i izazovi organizovanog kriminala.

Nije problem samo u izršenju krivičnih dela od strane organizovanog kriminala na ovom području, već i u potencijalnom pokušaju da deo novca od narko trafikinga "operu" i ubace u legalne tokove na teritoriji Republike Srbije.

Stefanović će u sklopu posete pripadnicima MUP-a na jugu Srbije u petak obići i Trgovište, a u subotu policijske stanice u Vladičinom Hanu i Surdulici.

Najnovije vesti