Stečajni upravnik: Nefa poveriocima ostala dužna 307,7 miliona

Vranje/Beograd - Stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Nefa nameštaj d.o.o. u likvidaciji otvoren je u Privrednom sudu zbog prezaduženosti, objavljeno je na portalu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Kako piše Blic, stečaj je otvoren na osnovu predloga likvidacionog upravnika "Nefe", koji je sudu predočio da ova firma poveriocima duguje 307,7 miliona dinara a da je vrednost njene imovine 20.000 evra, navodi se u sudskom rešenju.

Sud je pozvao poverioce da u roku od 120 dana prijave potraživanja, a dužnike da odmah ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi "Nefa nameštaja".

Prvo poverilačko ročište i sednica skupštine poverilaca zakazani su za 29. oktobar, a ispitno ročište zakazano je za 27. februar 2020. godine.

Poslednja javna informacija iz "Nefe" objavljena je u julu ove godine kada je priča o ruskoj kompaniji čiji su vlasnici, kako se spekuliše, pobegli preko noći iz Srbije i na cedilu ostavili više od 500 radnika, i dobila epilog.

U "Nefi" su tada tvrdili da su saradnicima i klijentima koji su nameštaj preuzeli bez ikakvog validnog papira, zvanično poručili da im se jave, a kako bi izbegli krivično gonjenje.

- Obavestavamo vas da smo isplatili zarade zaposlenim za maj i isporučili više od 700 porudžbina zadovoljnih kupaca, u proteklom periodu.

Na žalost nisu svi verovali u nas i bili iskrenih namera, što je rezultiralo otuđenju materijalnih vrednosti koja prelazi 200.000 evra.

Posle ovakvog udarca na žalost ne možemo da nastavimo delovanjem u svojoj branši već moramo da se posvetimo istrazi i pravnim regulativama kako bismo povratili kako poslovni tako i lični ugled - naveli su na sajtu "Nefe".

Ruska firma "Spilit", koja je imala proizvodnju nameštaja za "Nefu" u Vranju, došla je u Srbiju 2017. godine.

Najnovije vesti