Startovala Pčinjska okružna liga: Debi obnovljenog Radničkog za vikend

Vranje - Fudbalsko prvenstvo Pčinjske okružne lige u sezoni 2021/2022 počelo je proteklog vikenda utakmicama prvog kola.

Mineralac iz Vranjske Banje, koji je sa visokim ambicijama ušao u ovogodišnje prvnestvo, nije uspeo da kao domaćin savlada Luginu iz Preševa, prošlogodišnjeg vicešampiona - bilo je 3:3.

Pobede u ovom kolu ostvarili su još i Levosoje koje je kao domaćin pobedilo Mladost iz Suvojnice sa 5:2, dok je Mladost iz Bosilegrada nadigrala Vihor iz Žbevca - 3:0.

Po tri boda na startu su upisali i Čelik koji je u pravoj goleadi u Belom Polju za gol bio bolji od bujanovačkog BSK-a (5:4), a dosta golova viđeno je i u Stublu gde je FK Pavlovac kao gost nadigrao domaću JUžnu Prugu (2:5).

Liga ove godine ima 11 klubova, a slobodan u 1. kolu bio je Radnički 2021 iz Vranja, klub koji je nedavno obnovljen nakon gašenja pre desetak godina.

Vranjanci će prvu takmičarsku utakmicu posle desetogodišnje pauze odigrati u narednom kolu na teškom gostovanju FK Pavlovcu.

U 2. kolu Pčinjske okružne lige narednog vikenda (18. i 19. septembar) sastaće se još i Mladost (Suv) - Mladost (Bos), BSK - Južna pruga, Vihor - Čelik i Mineralac - Levosoje.

Slobodna će biti Lugina.

Najnovije vesti