Stariji od 65 godina obavili nedeljnu kupovinu VIDEO

Osobe starije od 65 godina u Vranju u nedelju, u periodu od 4 do 7 časova ujutro, obavile su kupovinu osnovnih životnih namirnica i drugih potrepština.

Prema rečima predstavnika Kancelarije za vanredne situacije u Gradskoj upravi Vranje Nemanje Jovanovića radilo je oko 15 maloprodajnih objekata na teritoriji grada Vranja.

- Putem sredstava javnog informisanja obavešteni su građani kojima je neophodan prevoz, od kuće do maloprodajnih objekata, da se mogu javiti Kancelariji za vanredne situacije.

Prevoz je i obezbedila lokalna samouprava - rekao je Jovanović.

Pomoćnik gradonačelnika za vanredne situacije Aleksandar Tomić istakao je da lokalna samouprava, usled zabrane kretanja licima starijim od 65 godina pomaže i ostalim danima u sedmici.

- Trudimo se da uradimo sve ono čime možemo da pomognemo i da na neki način njima omogućimo nesmetan život u trenutnoj situaciji.

Aktivnu ulogu u tim naporima uzeo je i Crveni krst, zajedno sa volonterima - rekao je Tomić.

Stefan Filipović, koordinator Kancelarije za mlade u Vranju rekao je da su volonteri svakodnevno na terenu sa više od 20 mobilnih timova i stoje na usluzi starijim sugrađanima za nabavku osnovnih životnih potrebština.

Stariji građani Vranja, koji imaju potrebu za dostavom osnovnih životnih namirnica da mogu da se jave na telefone 017/402-340 i 064/8630272 u periodu od 8 do 16 časova, a nakon 16 časova na tel. 017/1985.

Građani koji imaju potrebu za dostavom lekova mogu da se obrate Apoteci Vranje na brojeve telefona 017/422-901 i 017/423-340.

Takođe, u slučaju potrebe građani se mogu javiti i JU Centru za socijalni rad Vranje kao i Zavodu za javno zdravlje na već uspostavljene telefonske linije.

Najnovije vesti