Stanojević postao izvršni direktor u JP Urbanizam i izgradnja

Dejan Stanojević (SNS) biće novi izvršni direktor u novoformiranom preduzeću JP Urbanizam i izgradnja Vranja, potvrdio je tek imenovani v.d. direktora Branimir Stojančić (SPS), nakon što je skupština izglasala predlog za njegovo imenovanje.

On je pojasnio da će njegovi najbliži saradnici biti upravo Stanojević i dosadašnja v.d direktorka Tatjana Cvetković, kadar socijalista.

- Cvetkovićeva se povukla na funkciju izvršnog direktora za poslove urbanizma i prostornog planiranja, koju je i ranije obavljala.

Poziciju drugog izvršnog direktora za komunalnu infrastrukturu i javnu rasvetu obavljaće kadar našeg koalicionog partnera SNS-a Dejan Stanojević.

Preuzimam svu odgovornost za poslovanje preduzeća, a nagrade i pohvale za sve ostalo što će biti dobro u našem radu uputite mojim izvršnim direktorima Tanji Cvetković i Dejanu Stanojeviću - rekao je Stojančić u petak na sednici Skupštine grada Vranja.

Osim perioda od nekoliko godina kada je bio politički skrajnut, Stanojević je obavljao važne funkcije u lokalnom javnom sektoru.

Od 2004. do 2008. bio je direktor JP Direkcija za razvoj i izgradnju grada.

Godine 2012/2013. bio je zamenik direktora Direkcije.

U istom preduzeću od leta 2016. i u 2017. godini obavlja je funkciju izvršnog direktora.

Nakon rasformiranja JP Direkcija zaposlio se u JP Vodovod na poslovima vođe sektora za puteve, a potom avanzovao u izvršnog direktora Vodovoda.

Jedno vreme bio je i predsednik Nadzornog odbora u JP Urbanizam Vranje.

Trenutno je i član Gradskog veća za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam.

Rođen je 1971. godine u Vranju.

Diplomirao je na drumskom smeru Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Politički se aktivirao 2004. članstvom u OO DSS, a 2008. postao je predsednik Gradskog odbora.

Od 2002 - 2008. bio je član Opštinskog veća Vranja za infrastrukturu.

Godine 2013. napustio je DSS i sa većinom tadašnjih članova u Vranju prišao SNS-u čiji je član i danas.

Poseduje licence 370 i 470, i radi na poslovima nadzornog organa za izgradnju i održavanje saobraćajnih objekata i komunalne infrastrukture.

Bio je i sudski veštak za saobraćajne nezgode.

Oženjen je, otac dvoje dece.

NEPRAVNOSNAŽNO OSUĐEN, PRESUDA UKINUTA

Podsećanja radi, u aprilu 2013. Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Stanojevića "zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja", iz člana 359, stav 3, u vezi sa stavom1 Krivičnog zakonika.

Stanojević je najpre nepravnosnažno osuđen na dve godine zatvora, ali je u martu 2017. ova presuda ukinuta pred Apelacionoim sudom u Nišu.

Po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Vranju za privremeno oduzimanje imovine od 10. decembra 2015. godine Viši sud u Vranju doneo je od 28. decembra 2015. rešenje kojim se usvaja predmetni zahtev za privremeno oduzimanje imovine od D.S. i još nekoliko optuženih osoba iz Vranja.

Na zahtev Višeg javnog tužilašta, posle privremenog oduzimanja imovine optuženog Dejana Stanojevića Denzija, privremeno je oduzeta i imovina članovima njegove porodice.

Najnovije vesti